Pisipõnnid käisid Tapal sõjaväeelu uudistamas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed Kirde kaitseringkonnal külas.
Lapsed Kirde kaitseringkonnal külas. Foto: Marina Loštšina

Kirde kaitseringkond kutsus isadepäeva puhul endale küll Tapa valla lasteaialapsi ja algklasside õpilasi, külalisi tuli aga kaugemaltki.

Kokku külastas avatud uste päeval Kirde kaitseringkonna Tapa linnakut 600 külalist - Tapa vene gümnaasiumi I-IV klass, lasteaed Vikerkaar, lasteaed Pisipõnn, Vahakulmu lasteaed, Tapa gümnaasiumi I-IV klassid, Lehtse ja Jäneda lasteaia- ning algklasside õpilased, Sõmeru ja Hulja lasteaialapsed ning Järva-Jaani riigikaitseõpilased.

Lapsi võtsid vastu Kirde kaitseringkonna kaadrikaitseväelased ja ajateenijad, kes näitasid külalistele õhutõrje-, suurtükiväe- ja pioneeripataljonides kasutusel olevat tehnikat ja relvi. Käsitulirelvade näitusel sai katsuda ja käes hoida väiksemaid püsse ja automaate, kasarmus näitasid ajateenijad oma elamistingimusi ja sõdurivarustust, mida julgemad said ka endale selga proovida ning tutvustasid päevakorda.

Välilaagri telkides sai hetkeks tunda ennast ajateenijana metsas ning enda nahal tunda, kui mugav on sõduri magamisase. Sõdurikodus pakutav iga sõduri lemmiksupp – frikadellisupp – ei lasknud näljatundel päeva ära rikkuda.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles