Tapa vald kavandab ajalooliselt mahukaid investeeringuid

, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa vallas vajab teiste investeeringute kõrval raha ka Tapa kultuurikoda.
Tapa vallas vajab teiste investeeringute kõrval raha ka Tapa kultuurikoda. Foto: Arvet Mägi

Tapa järgmise aasta eelarve eelnõus on plaanis valla ajaloo suurimad investeeringud, otse ja laenude abil tahetakse investeerida 1,5 miljonit eurot.


“Kui võtame siia juurde veel projektitoetuste raha, Tapa Veele näiteks, siis see on kõige mahukama investeeringuga aasta, mis üldse Tapa valla ajaloo jooksul on olnud,” kommenteeris Tapa vallavanem Alari Kirt ja lisas, et investeeringud lähevad peamiselt maa alla, veeprojektidesse Tapal, Lehtses ja Jänedal.
Lisaks on kavas teha korda muusikakooli taha jääv mänguväljak, mitu kruuskattega tänavat musta katte alla viia ning peatänavatele ehitusprojektid valmis jõuda.


Peatänavad on plaanis korda saada ülejärgmise aasta lõpuks.
“Peatänavad ning kesklinnas asuvad pargid ja haljasalad on need, mis loovad linnast esmamulje, ja ka meie oma inimeste jaoks, et linn ei tunduks neile hall ja aukus teedega, kehva tänavavalgustusega – meie eesmärk on need korda saada,” ütles Kirt. Samuti on esimeses etapis plaanis ehitada neli kilomeetrit kergliiklusteid Tapa linna piires, projekt on valmimas sel nädalal, siis selguvad täpsemad kalkulatsioonid.


Järgmisel aastal suureneb Kirdi sõnul ka personalikulu umbes 120 000 euro võrra. “Esimene võimalus on tõsta üle hulga aja palkasid lasteaia pedagoogilisel personalil ja kõigi valla allasutuste töötajatel, kelle palgad olid alla 384 euro kuus. Kõiki neid ootab 10protsendiline palgakasv. Me lihtsalt ei saa inimesi sellise tasuga enam mõnitada,” märkis vallavanem. Vallaametnike palgad aga jäävad samale tasemele.
“Me peame investeerima energiasäästu, sest järgmise aasta eelarves on ainuüksi küttekulude kasv 45 000 eurot, see tähendab, et iga euro, mis läheb energiasäästu, toob mitmekordselt tagasi. Meil on mõningad suured hooned, mis on väga suure energiakuluga, näiteks Tapa vene gümnaasium ja Jäneda spordihoone, Tapa kultuurikoda – neisse tuleb investeerida,” selgitas Kirt.
Energiasäästule aitab tulevikus Kirdi sõnul kaasa ka soojatorude projekt, mis maksab 1,6 miljonit eurot ja millest suurem osa tuleb järgmisel aastal realiseerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles