Uued kergliiklusteed jäävad pimedusse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergliiklustee Rakvere ringtee ääres on küll uus ja ilus, kuid õhtuti pime ja talvel mattub see lumme.
Kergliiklustee Rakvere ringtee ääres on küll uus ja ilus, kuid õhtuti pime ja talvel mattub see lumme. Foto: Arvet Mägi

Sel aastal valmis Rakveres ja linna lähiümbruses päris mitu kilomeetrit kergliiklusteid, liikumisharrastajate meele teeb aga mustaks, et teed on pimedal ajal valgustamata.


Rakvere abilinnapea Ain Suurkaev ütles, et Rakvere linnas Palermos valminud kergliiklusteed valgustust paraku niipea ilmselt ei saa, sest linnal puudub selleks raha. “Tehniline valmisolek valgustuse paigaldamiseks on olemas, aga valgustuse paigaldamine maksaks

65 000 eurot ehk sama palju kui teed ise,” selgitas abilinnapea.

Samas oli Suurkaev lootusrikas, sest kuigi 2012. aasta linnaeelarves kergliiklusteede valgustamiseks raha kindlasti ei ole, tekivad aeg-ajalt võimalused fondidest raha taotleda. “Meil on asi selles suhtes hästi, et projekt on olemas ja hinnapakkuminegi küsitud,” lisas Suurkaev.

Ida regionaalse maanteeameti ehitusosakonna juhataja Rein Kuus ütles, et nemad tegelevad ristmike valgustusega. “Eesti Energia lubaduste kohaselt peaksid täna õhtul tuled süttima Piira ja Tõrma ringristmikul, nädala lõpus Rannapungerja tee ristmikul ja detsembri lõpus ka Mädapea tee ristmikul,” sõnas Kuusk eile.

Rakvere vallavanem Aivar Aruja ütles, et kergliiklustee valgustamine on valla mure ja liitumine Eesti Energiaga tehakse ära, aga kui ruttu pärast seda asjad sujuvad, ei osanud Aruja ennustada.

“Küll oleme Rakvere linnaga kokku leppinud, et talvel me Bauhofi poe juurest Tõrmasse viivat kergliiklusteed lahti hoidma ei hakka,” lisas vallavanem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles