Seitsmes katse andis Tarvale Balti liigas võõrsil võidu

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber.
Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber. Foto: Arvet Mägi

Rakvere Tarvas pidas Balti korvpalliliiga Challenge Cup sarjas laupäeval selle hooaja neljanda kohtumise ja saavutas võõrsil magusa 80:63 (poolaeg 39:33) paremuse lätlaste BK Jelgava üle.


Huvitava faktina oli see peatreener Andres Sõbra juhendatavale Tarva korvpallimeeskonnale viimase kahe hooaja jooksul Balti liigas ajalooliseks esimeseks võiduks vastaste väljakul.

Enne seda pidid rakverlased Leedu ja Läti meeskondadega heideldes tunnistama võõrsil järjest kuuel korral kaotusi. "Ei noh, võtsime täna Jelgava nii orki, et oli kohe võetud," muheles Sõber ja lisas, et Tarva üks kogenumaid meeskonnaliikmeid Reinar Hallik jõudis enne mängu statistika kallal tublisti kodutööd teha ning ajaloolisele faktile jälile jõuda.

Kas just asjaolust, et Tarvas pole Leedus ja Lätis veel erilist edu nautinud, innustust saades või millestki muust tingituna, kuid Hallik kerkis võitjate poolel ka mängu parimaks - tema arvele kogunes 19 punkti, seitse korvisöötu ja kuus lauapalli.

Kaspars Cipruss ja Timo Oja (kolmesed 5/4) tõid rakverlaste kasuks võrdselt 18 punkti, lätlasest tsenter hankis ka 12 lauapalli. Juris Umbraško sopsas 12 punkti ja võttis maha kuus lauapalli.

"Osad mehed said täna teistest vähem mängida aga need, kes mängisid, hoidsid asju kenasti kontrolli all," lisas Andres Sõber. BK Jelgava suuremad skooritegijad olid Edgars Kruminš 19, Raymond Nelson Kyle 14 ja Kalvis Kruminš 12 punktiga. Kaks esimest hankisid võrdselt 9 lauapalli.

Tervikuna kontrollis lauavõitlust 41-28 Tarvas Kaks võitu ja kaks kaotust saanud Rakvere Tarvas on viieliikmelises A-alagrupis jätkuvalt edasipääsu tagaval kolmandal kohal.

Alagruppi juhib Palanga Naglis täisedu viie võiduga, neile järgneb viiest mängust kolm enda kasuks pööranud Klaipeda Neptunas. Kahe Leedu klubi tänases omavahelises kohtumises oli Naglis parem 82:79.

Grupi kaks viimast on Kasahstani klubi Atõrau Barsõ ja BK Jelgava Lätist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles