Rakvere jõulukuusel süüdati tuled tihedas vihmasajus

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere keskväljakul süüdati jõulutuled suure vihmaga.
Rakvere keskväljakul süüdati jõulutuled suure vihmaga. Foto: Hilje Pakkanen

Täna, esimesel advendipühapäeval algas jõuluaeg ning üle Eesti süüdati tuled jõulupuudel ning küünlad kodudes.

Rakvere linna keskväljakule kogunes täna õhtupoolikul hoolimata suurest vihmasajust ning tugevast tuulest omajagu inimesi, et koos mõelda sellele, mida jõuluaeg meile tähendab, süüdata üheskoos tuled linna jõulupuul ning viia suurest advendiküünlast läidetud tuli kodudesse.

“Aastad ei ole vennad ja kui me eelmisel aastal siin samas võtsime esimese advendi vastu kõrgetes lumehangedes, siis täna on meid saatmas vihmane ja tuuline ilm. Samas on meid on sõltumata ilmast siia kogunenud ikkagi palju. Usun, et on imeline aeg ning tõesti, advendiootus ja jõulusoojus on meie südametes, muidu me ju ei oleks sellise ilmaga siia tulnud. Miski on meie sees sellist , mis kokku kutsub ja sunnib meid tänasel päeval süütama küünlad kodudes, siin linna jõukuusel ja ka mujal,” rääkis Rakvere linnapea Andres Jaadla.

Jaadla märkis, et eriti tore aeg algab väikestele lastele, kelle sussi sisse päkapikud üht-teist poetama hakkavad.

“Rakvere linna poolt tahaksin soovida teile kõigile soovida ilusat advendiaega. Hooligem oma lähedastest. Jõuluootust teile kõigile südamesse,” jagas linnapea häid soove.

Kiriku esindaja, vabakoguduse Hüüdja Hääl pastor Heiki Põldaru märkis, et kui me jõulude ajal teeme kingitusi, siis püüdkem teha selliseid, mis on tõsised , püsivad ja saajale väärtuslikud.

Põldaru tuletas meelde, et kõige suurem kingitus on Jeesus ning kutsus jõuluajal jumalasõnaga tutvust tegema, et mõista tema olemust ja õpetust.

"Jumal tegi meiega lepingu. Et meid õnnistada ja kaitsta,” märkis Põldaru.

Vaatamata vihamasest ilmast viisid paljud inimesed jõulutule kodudesse just keskväljakult, kus linnapea Andres Jaadla jagas kohapeal süüdatud advendiküünlast jõuluvalgust kõigile soovijatele.

Üritusel esines Rakvere segakoor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles