Sõdurpoisid küpsetasid ise saia

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildile jäid sõdurpoisid koos kutseõpetaja Reet Alunurmega, kes õpetas söakatele noormeestele pagarinippe.
Pildile jäid sõdurpoisid koos kutseõpetaja Reet Alunurmega, kes õpetas söakatele noormeestele pagarinippe. Foto: Arvet Mägi

Neliteist noort meest, kes tänavu juulis astusid Kirde kaitseringkonnas ajateenistusse, tõmbasid eile Rakvere ametikoolis valge kitli oma laigulisele sõdurivormile peale ning asusid tainast rul­li­ma, võiroose meisterdama ja piparkooke küpsetama.


“Tuli lapsepõlv meelde, mil sai koos vanaemaga rullida,” ütles ajateenija Risto Pikhof.
“Väga tore vaheldus kasarmule,” kiitis sõdurpoiss Mihkel Ranna.
Tegemist oli Rakvere ametikooli välja pandud auhinnaga, mis käis kaasas Kirde kaitseringkonna sõdurikodu täiskasvanud õppija nädala raames vastu võetud tiitliga “Kõige koolitussõbralikum organisatsioon 2011 Lääne-Viru maakonnas”.
“Minu jaoks on eesmärk, et sõdurikodus oleks ajateenijate vaba aja tegevused kasulikud, vajalikud, mõtlemapanevad ning stressi maandavad. Oleme teinud seinalehti, laulnud karaoket, teinud näidendivõistlusi – hulk pisiasju kokku,” rääkis sõdurikodu juhataja Merje Noormaa.
“Mulle meeldis väga, et ametikool ei pannud välja poistele kohaselt autodiagnostikat, vaid oli midagi muud – taina väänamine ja saia tegemine. Ütlesin poistelegi, et kui jõulude ajal koju lähete, saate emadele ja tüdrukutele köögis silmad ette teha,” rääkis Noormaa.
Pildile jäid sõdurpoisid koos kutseõpetaja Reet Alunurmega, kes õpetas söakatele noormeestele pagarinippe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles