Tapa jõuluootuse päev möödus koduses õhkkonnas

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria lastekodu poiste kohapeal tehtud asjad, mis ka müüki pandi.
Maria lastekodu poiste kohapeal tehtud asjad, mis ka müüki pandi. Foto: Tapa kultuurikoda

Tapa kultuurikojas peeti laupäeval jõuluootuse päeva, mis oli osalejate sõnul mõnusalt kodune ning küünla- ja piparkoogilõhnaline.

Jõulupäeval sai osta-müüa isetehtud käsitööd, Võhma küünlatehases käsitsi valmistatud küünlaid, lõnga ja muud sellist, mida kauplustest eriti ei leia.

Samuti valmisid kohapeal piparkoogid ning huvilised said aimu, kuidas tehakse koduleiba.

Ürituse korraldamisele kaasa aidanud Tapa elanik Kairi Kroon ütles, et piparkooke tehti ja kaunistati koos lastega. "Piparkoogid said omamoodi ning uudistajaid jätkus. Tegime piparkoogi keskele augu ja panime klaaskommi sisse , siis pannile ja ahju. Päris lahedad koogid jäävad," rääkis lasteias Pisipõnn töötav Kairi Kroon.

Kultuurikoja direktor Heili Pihlak rääkis, et toreda õpetaja Elle Kivisoo juhendamisel õpitud näidendiga, mis inimestele südamesse läks, esinesid Tapa gümnaasiumi esimese klassi lapsed.

Kohal olid ka "Kübaramoorid", tore keskealiste inimeste punt, kes rahvaga koos näputood tegi ja nalja viskas. Heili Pihlak sõnas, et eriti hea meel oli, et üritusel lõid kaasa ka Maria lastekodu lapsed, kes müüsid isetehtud käsi-ja puutööd ning tegevustest meelsasti osa võtsid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles