Tapa tankiremondihall ehitati “miiniväljale”

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Milrem LCM-i Tapa tankihallis on remondikohti kuuele sõjamasinale, kuid eile täitsid ruumi avapeolised.
Milrem LCM-i Tapa tankihallis on remondikohti kuuele sõjamasinale, kuid eile täitsid ruumi avapeolised. Foto: Vladislav Musakko

Milrem LCM OÜ avas eile oma kolmanda töökoja Eestis, mis asub Tapal kaitseväe 1. jalaväebrigaadi vahetus läheduses Karja tänaval. Militaarmaailmast said aimu ka ehitajad, kes sattusid vundamendi rajamisel “miiniväljale”.

Esimesed lahingumasinad lükatakse Tapa Milremi tankihalli remonti juunis. “Milremi jaoks on uue töökoja avamine loogiliseks jätkuks senisele arengule,” sõnas ettevõtte juhatuse esimees Ingvar Pärnamäe. “Kasvame hoogsalt ning laiendame tegevusvaldkondi. Oli vaid aja küsimus, millal meie senised Eestis asuvad töökojad igapäevastele tegemistele kitsaks jäävad,” lisas ta.

Ehituse peatöövõtja oli Map­ri Ehitus OÜ, koostööpartner RVT Ehitus. Viimase objektijuht Urmas Nurk meenutas, et sügisel algas ehitus paraja ehmatusega. “Hakkasime vundamendisüvendit kaevama ja esimese asjana tuli välja lasu miine,” rääkis ta. “Mõtlesime, et no nii, siia nüüd lähevad tähtajad ja kogu ehitus. Kutsusime demineerijad, aga nemad said naeru itsitada: tegemist oli nõukogude ajast pärit õppemiinidega, mis olid betooni täis valatud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles