Väljamüüdud Green Christmas 2011 rokkis

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Green Christmas 2011. Horricane.
Green Christmas 2011. Horricane. Foto: Meelis Meilbaum

Vahepeal varjusurmas olnud festivali Green Christmas tõmbas  Rakvere teatri väikses saalis käima Tallinnas resideeruv death metal bänd  Horricane, kus trummide taga on Rakvere päritolu Risto Madox Mõtus. Madoxiga pikemat intervjuud loe laupäesest Virumaa Teataja paberväljaandest.

Teatri väikses saalis jätkas kaasakiskuvate rütmidega stoner metali kollektiiv Nevesis Paidest.  Rahulikumaid jazz-folgilike alatoonide muusikat Kadri Ratti ja ansambli Roheline Samet esituses oli võimalik kuulata Rakvere teatri kohvikus. Samal laval üles astunud tumedamat elektroonilist ja dark-wave muusikat viljelev Shirubi Ikazuchi esines Rakveres sel kuul juba teist korda.

Pungilikke rütme pakkus Rakvere rahvamajas esinenud Airheads ja peale neid samas esinenud Rakvere-Helsingi kollektiiv Betaearth pakkus raskemaid hardcore metali riffe.

Menukas oli ansambli Ewert & Two Dragons esinemine teatri väikses saalis, kus hiljem pani festivalile väärilise punkti Kosmikute esinemine.

Festivali pressiesindaja Gunnar Viese piletite läbimüüki suureks üllatuseks ei pea. "Võrreldes rahva arvuga kunagi Spordihallis oli inimesi kordades vähem, aga kui me hakkasime seda üritust planeerima, siis meil oli selline nägemus küll, et võiksime need 500 piletit ära müüa," tõdes ta. Tema sõnul viimased nädalad piletimüük vireles ja suur osa pileteid müüdi kahe viimase päeva jooskul. 

Viese sõnul õigustas ennast ära festivali koha valik, kus kolm lava on sisuliselt ühe hoovi peal ja esinejate osas suhteliselt lai spekter.  "Ei olnud kogu aeg selline andmine nagu Horricane alguses oli, vaid suhteliselt seinast seina muusika oli esindatud," märkis ta.

Viese sõnul ei positsioneeri Green Christmas enam ammu ennast metal muusika festivalina. "Juba spordihallis olles kiskus festival meinstriimiks kätte ära, sest ei saa ju teistmoodi enam. Millisel metal festivalil siis Ewert ikka esineks," rääkis ta.

Küsimusele, et kas Green Christmas jätkab ka edaspidi ainult Eesti muusika festivalina Viese hetkel vastata ei osanud. " See kõik sõltub artistist ja hinnalevelist. Ei ole mõtet tuua lihtsalt mõnda Soome bändi, et festivalil oleks mõni Soome bänd. Selleks peaks ikka mingi publikuhuvi olema. Võib olla see ongi mingi nish, et jätkata Eesti bändidega. Ma ei tea. Ma ei välista välisartiste, aga selleks peab olema väga hea hind, et neid siia tuua, " ütles Viese.

Järgmisel aastal Green Christmasi toimumine sõltub Viese sõnul Rakvere linna toetusest, ilma milleta ei ole võimalik ots otsaga kokku tulla.

Rakveres 14. korda toimunud festival Green Christmas oli välja müüdud. Tänavu tagasihoidlikumates tingimustes toimuvat festivalile oli muretsenud  pääsme 500 piletiostjat.

Green Christmas 2011 toimus kolmel laval - Rakvere teatri väike saalis, Rakvere rahvamaja suures saalis ja Rakvere Teatri kohvikus.


Esimene festival Green Christmas toimus 1996. aastal Rakvere Kultuurimajas, kogudes Rakvere kohta üllatava publikuhulga ehk üle 200 piletiostja. Järgmisel aastal kolis üritus Rakvere Teatri väikesesse saali, mis jäi festivali toimumispaigaks kuni aastani 2003. Aastatel 2004-2008 toimus Green Christmas eelmistest kontserdisaalidest rohkem publikut mahutavas Rakvere Spordihallis. Aastatel 2009 ja 2010 jäi festival toimumata. Läbi aastate on festival võõrustanud järgmisi artiste: Lacuna Coil (Ita), U.D.O. (Ger), Paradise Lost (UK), Liquido (Ger), Die Krupps (Ger), Enslaved (Nor), Samael (Sui), To/Die/For (Fin), Mustasch (Swe), Anathema (UK), Caliban (Ger), Raunchy (Den), Neaera (Ger), Hatesphere (Den), De/Vision (Ger).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles