Pealinna politseinikud tabasid Virumaal neli tagaotsitavat

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Pärnu Postimees

Detsembris on Tallinnas baseeruvad märuli- ja liikluspolitsei teinud Virumaale kolm reidi, mille käigus tabasid lisaks muudele õigusrikkujatele ka neli tagaotsitavat.

Detsembri alguses oli politsei- ja piirivalveameti liiklusjärelevalvetalituse meeskond Lääne-Virumaal seoses nelja riigi presidendi eskordi ja turvalisuse tagamisega. Eskordist vabal ajal kontrollisid politseinikud kokku 96 sõidukijuhti, neist kaks olid alkoholijoobe tunnustega ja kahel sohvril polnud ette näidata mootorsõiduki juhiluba.

Ajavahemikul 8.-11. detsembrini olid kiirreageerimistalituse töötajad ehk märulipolitseinikud Virumaal, kus koos kohalike mundrikandjatega tagati avalikku korda. Teenindati 28 väljakutset ja kontrolliti 157 isikut, neist 87 olid sõidukijuhid. Tabati kolm kuriteos kahtlustatavat ja kuus alkoholijoobes inimest, neist kaks olid alaealised.

8. detsembril tegid pealinna politseinikud koostööd kriminaalpolitseiga. Kontrolliti 175 sõidukijuhti. Tabati üks tagaotsitav inimene. Lisaks veel üks roolijoodik ja mootorsõiduki juhtimisõiguseta roolikeeraja.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Helin Vaheri sõnul kavandavad pealinna politseinikud oma tegevusi üle riigi. “Lisaks planeeritud ja ohupõhisele kontrollile püüab politsei tõsta juhtides riskitunnet jääda vahele ka pealtnäha juhuslikus kohas,” kirjutas ta toimetusele saadetud elektronkirjas.

Öistel aegadel pöörab liikluspolitsei enam tähelepanu joobe kontrollile ning jalakäijate ja jalgratturite turvavarustuse kasutamisele. Päevasel ajal jälgivad pealinna korrakaitsjad rohkem sõidukijuhtide turvavarustust ja jahivad lubatud sõidukiiruse ületajaid.

“Politsei üldisem eesmärk on suurem turvalisus teedel ja võimalikult minimaalne liiklusõnnetuste, vigastuste ja surmade arv,” selgitas Vaher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles