Kundas avati ainulaadne trikirada

Copy
Täna avati Kunda spordikeskuse kõrval uudne ekstreemspordirajatis pump track.
Täna avati Kunda spordikeskuse kõrval uudne ekstreemspordirajatis pump track. Foto: Ain Liiva

Täna avati Kunda spordikeskuse kõrval uudne ekstreemspordirajatis pump track. Ohtralt  kurve, tõuse, languseid ja kaldteid sisaldav trikirada on ehitaja sõnul sobilik kõikidele.

Ehitaja We Build Parks esindaja Artjoms Smirnovs avaldas arvamust, et mitte emad ja isad ei tule oma lapsi sinna sõitma tooma, vaid lapsed meelitavad trikirajale oma vanemad – sest sõita saavad pump track'il kõik. Kes ei soovi kohe saltosid teha, võib esialgu lihtsalt mööda kurve meetreid mõõta.

 "Viru-Nigula vald peab oluliseks valla ja maakonna noortele tänapäevaste vaba aja veetmise võimaluste loomist ning mul on väga hea meel, et see projekt tänu eestvedajatele ning koostööpartneritele teoks sai," ütles Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum.

Pump track on asfalteeritud trikirada, mis sobib nii sportimiseks kui ka vaba aja veetmiseks ning on kohane igas vanuses huvilistele nende oskustest olenemata.

"Rajatis jääb staadioni ning pallimänguväljaku vahele, täiustades kogu Kunda spordikeskuse kompleksi. See on paraja suuruse ja mitmete hüpete ja üleminekutega ning sobib kasutamiseks kõigile ratastega liikumisvahenditele," selgitas Viru-Nigula valla spordijuht Ainar Sepnik.

Kunda pump track'i ehitasid Läti ettevõte We Build Parks ja Tiptiptap OÜ, kes on ettevõtte ametlik esindaja Eestis. Ehituse kogumaksumus oli veidi üle 108 000 euro, millest LEADER-i toetus moodustas 97 403,96 eurot. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles