Torm pakub Kunda rannas põnevat vaatepilti

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torm Kunda rannas.
Torm Kunda rannas. Foto: Erkki Mätlik

Kunda rannas puhub vali tuul ning merevee tase on tõusnud murettekitavalt kõrgeks.

"Meri ajab üle kallaste," konstanteeris üks Kunda elanik.

Rannaalal, kus suvel päevitada sai, on viimatel päevadel olnud lained. Läänetuul toob vee jõesuudmesse, mis tõstab ka jõevee taset.
 

"Merel ikka vahel on laine kõrge, kuid täna puhus jõesuudmes nii, et vesi hakkab justkui tagurpidi liikuma. Tuleb meelde kunagine Nõukogude Liidu plaan jõed tagurpidi voolama panna. Ja Lible lubas "Kevades" ka midagi sellist," ütles loodushuviline, Kunda linnapea Allar Aron esmaspäeval naljatamisi.

Viimaseid päevi Kunda linnapea ametit pidav Allar Aron ütles, et loodetavasti veetase nii kõrgeks ei tõuse, et see Sadama tee merepoolse osa majadeni ei ulatuks.

“Jaanuaris 2005 tõusis vesi niipalju, et Sadama tee majadest umbes pooled olid vees. Kuid selleks peab vee tase nii kõrge olema, et näiteks külakiigeni enam autoga ei saa. Täna nii palju vett ei olnud,loodan et ei tule ka,” sõnas Aron esmaspäeval.

Teispäeval nentis linnapea, et silma järgi hinnates on veetase mõnevõrra tõusnud ning üle ujutatud on ka umbes 100 meetrit Sadama teest. "Autoga saab läbi, aga jalad saavad märjaks," konstanteeris ta. Majad praegu ohus ei ole.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles