Kiirtellimusena valmib juhiluba ühe päevaga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhiluba.
Juhiluba. Foto: Toomas Huik/Postimees

Sellest aastast on võimalik autoregistrikeskuse (ARK) teenindusbüroos taotleda juhiloa väljastamist kiirtellimusena.



Kiirkorras tellitud juhiluba või esmane juhiluba antakse soovijale kätte järgmise tööpäeva pärastlõunal ARK-i Tallinna büroos.


Juhiloa või esmase juhiloa kiirkorras väljastamiseks kehtivad samad tingimused, mis taotletava juhiloa puhul, välja arvatud riigilõivu suurus. Kiirkorras tellitava juhiloa riigilõiv on 800 krooni.

Juhiloa taotluse saab vormistada ükskõik millises ARK-i büroos, kuid kiirkorras väljastatud juhiloa saab kätte järgmise tööpäeva pärastlõunaks ainult Tallinnas asuvatest büroodest.

Juhiloa kiirkorras tellimine on mõeldud eelkõige neile, kes näiteks enne välisreisi avastavad, et nende juhiloa kehtivus on lõppenud või lõpeb lähematel päevadel.

Samuti neile, kelle juhiluba on varastatud, sest ajutise juhiloaga saab sõidukit juhtida ainult Eesti piires. Seni juhiloa kiirkorras väljastamise võimalust polnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles