Aasperre rajatav eakate kodu võib uksed avada juba suvel

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimees Olev Puldre.
Ärimees Olev Puldre. Foto: Teet Suur

Ärimees Olev Puldre juhitav OÜ Inrada rajab endisesse Aaspere koolihoonesse eakate kodu, esimesed kliendid loodetakse vastu võtta suvel.


Haljala vallavalitsus ning OÜ Inrada allkirjastasid eelmisel nädalal notari juures lepingu Aaspere koolihoone kinnistule hoonestusõiguse seadmiseks OÜ Inrada kasuks 45 aastaks.



Sisuliselt tähendab see kinnistu ettevõttele kasutamiseks andmist õigusega püstitada sinna hooneid ja rajatisi. Osaühingul tuli hoonestusõiguse eest tasuda 760 000 krooni.



Olev Puldre ütles, et Rakvere eakate kodus on täidetud 90 protsenti kohtadest. Tegelikult on tahtjaid rohkemgi ning tekkinud järjekord. Seepärast rajataksegi teine niisugune asutus Aasperre.



Puldre sõnul suurendab praegune raske majanduslik olukord hoolekandeasutuse kohtade vajadust veelgi.



"Praeguses raskes majandusolukorras tuleb ette, et inimesed ei jaksa enam korteri eest maksta, eriti eakad inimesed, kes on üksikuks jäänud. Sellistel juhtudel on teinekord mugavam oma korter ära müüa ning minna vanadekodusse, kus on soe tuba, kõht täis, riided pestud ning samuti seltsi," kõneles Puldre.



Ideaalne koht

Puldre ütles, et Aaspere koolihoone on heas korras ning vanadekodu loomiseks ideaalne koht.



"See on nagu hooldekodu jaoks tehtud, sest seal on väiksemaid ja suuremaid ruume. Isegi ühtegi vaheseina ei ole vaja maha võtta ega juurde ehitada," rääkis Olev Puldre ning lausus, et kuna hoones asus varem kool, vastab see paljudele esitatavatele nõuetele.



"Näiteks köögikompleks vastab standardile. Selleks et kõik funktsioneerima hakkaks, on vaja välja ehitada tualetid ja dušid, korralikud vee- ja elektrisüsteemid," kõneles Puldre.



Kui Aaspere eakate kodu valmis saab, suurendab see Puldre sõnul ka eakate valikuvõimalusi, sest mõni tahab elada rohkem maal, teine linnas.



"Saame pakkuda ka võimalust, et suvel saab inimene elada Aasperes, nautida ilusat loodust ja rahu, talveks aga tulla Rakverre," ütles Olev Puldre. Ta lisas, et Aaspere plussiks on kaunis mõisapark, kus piisavalt rohelust.



"Usun, et saame mõisa omanikuga kokkuleppele, et need, kes tahavad ja jaksavad, saavad pargis jalutamas käia. Omalt poolt saame pakkuda abi pargi hooldamisel," sõnas Olev Puldre.



Esimesed kliendid suvel

Olev Puldre loodab, et esimesed kliendid saab vastu võtta juba suvel.



"Esimest eakate kodu rajades läks kaks aastat, enne kui pangad leidsid, et see on piisavalt perspektiivikas ettevõte, et raha laenata. Sama situatsioon on Aasperega, et kui raha ikka ei saa, siis tuleb hooldekodu ehitada mitmes järgus," kõneles Olev Puldre.



Suveks tahetakse jõuda nii kaugele, et korda saaks kaks esimest korrust ning vastu võtta nelikümmend klienti.



"Kõik kommunikatsioonid ja soojasõlmed tuleb ikka rajada kogu majas. Sisustus ja tänapäevased voodid on väga kallid ning neid ei saa ega ole ka mõttekas kõiki korraga muretseda," jätkas Olev Puldre.



Lisaks endisele koolimajale kuuluvad hooldekodu kompleksi ka kunagine mõisaait, saun, väike kuur ja eraldi katlamaja.



Aaspere endisele koolihoonele arendaja leidmiseks kuulutas Haljala vallavalitsus sügisel enampakkumise, millele laekus vaid üks pakkumine Rakveres toitlustuse ja vanurite hoolekandega tegelevalt osaühingult Inrada.


Kuna pakkumine vastas nõuetele, kiitis komisjon selle heaks ning vallavolikogu andis oma kinnituse.



Haljala vallavolikogu esimees Leo Aadel ütles, et praegused arengud näitavad, et tehti õige otsus.



"Põhikooli me ei suutnud üleval pidada, kuid meil on hea meel, et sinna tuleb hooldekodu, mis on valla jaoks oluline," lausus Aadel.

INFO
Aaspere kool lõpetas tegevuse 2007. aasta augustis.
Sellest ajast on Haljala vald otsinud hoonele arendajat või ostjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles