Päästeameti Ida päästekeskus kutsub algklasside õpilasi komandodesse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsis kontrollis päästeamet kodudes tuleohutust.
Märtsis kontrollis päästeamet kodudes tuleohutust. Foto: Aivar Aotäht

Virumaal käivitub taas tuleohutusalane projekt “Tean tulest”, mis on suunatud algklasside õpilastele.

Projekti eesmärk on läbi mänguliste õppetundide tõsta laste tuleohutusalast teadlikkust ja omandada praktiline oskus, kuidas ohusituatsioonides või õnnetuse korral õigesti käituda, kuidas valida hädaabinumbrit ning suhelda päästekorraldajaga.

Ühes lastega mängitakse läbi peamised võimalikud tulekahjude tekkepõhjused. Näitlike ohusituatsioonide kaudu selgitatakse, mis võib juhtuda, kui süüdatud tikk kukub põlevmaterjalile, põlev küünal on asetatud ebakindlale alusele, küttekoldel on praod või hakkab pliidil kõrbema toit.

Lapsed saavad teadmisi ka kolme peamise kodukaitsja – suitsuanduri, tulekustutusteki ja tulekustuti – vajalikkuse ja käsitsemise kohta. Samuti tutvustatakse päästjate eririietust ning tehnikat.

Päästeameti Ida päästekeskuse ennetusbüroo viib turvalisuseõppe projekti läbi 20.veebruarist kuni 15.märtsini. Sel perioodil on kõigil Ida- ja Lääne-Virumaa 1.-3.klasside õpilastel võimalus külastada piirkonna üheksat päästekomandot: Rakveres, Tapal, Kohtla-Järvel, Kiviõlis, Iisakus, Jõhvis, Sillamäel, Narva-Jõesuus ja Narvas. Nimetatud komandodes on spetsiaalselt sisustatud ruum, milles viiakse praktiliste vahenditega läbi näitlik tuleohutusalane õppus.

Klasside eelregistreerimine toimub kuni 10.veebruarini.

2011. aastal läbis tuleohutusalase koolituse päästekeskuse tegevuspiirkonnas 1871 last 86 klassist ja 43 koolist. Lääne-Virumaalt osales 18 kooli ja Ida-Virumaalt 25 kooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles