KredExi toel investeerisid Lääne-Virumaa ettevõtted 1,8 miljonit eurot

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

KredEx käendas möödunud aastal Lääne-Virumaal 1,2 miljoni euroga 21 ettevõtte finantskohustusi. KredExi tugi võimaldas ettevõtetel kaasata pankadest täiendavat finantseerimist summas 1,8 miljonit eurot.
 

Kokku käendas KredEx möödunud aastal 52 miljoni euroga 454 ettevõtte finantskohustusi. KredExi tugi võimaldas ettevõtetel kaasata pankadest täiendavat finantseerimist summas 112 miljonit eurot.
Toetatud ettevõtetes töötab kokku 10 525 töötajat ning finantseeritud projektide tulemusena plaanitakse luua ligikaudu 650 uut töökohta.


Võrreldes 2010. aastaga suurenes toetatud ettevõtete arv 12%. KredExile esitatud taotluste arv kasvas samas 11%. “Möödunud aasta jooksul on KredExi portfellis keskmine käendussumma ettevõtja kohta mõnevõrra vähenenud. Võrreldes varasemate aastatega on pangad suuremate ettevõtete puhul valmis riski võtma rohkem ilma KredExita ning KredExi käendust kasutatakse peamiselt väiksemate ettevõtete puhul, keda majanduskriisi ajal finantseeriti oluliselt vähem,” rääkis KredExi ettevõtlusdivisjoni juht Lehar Kütt.


Kõige enam kasutati möödunud aastal KredExi käendust pangagarantiide puhul, mis moodustasid väljastatud käendusmahust 36%, arvelduskrediidi ja käibelaenude osakaal oli 34% ning investeerimislaenude ja liisingu osakaal 30%. Tegevusaladest olid kõige suurema osakaaluga ehitus ja metallitööstus, järgnesid puidutööstus, kaubandus ja tekstiilitööstus. Töötleva tööstuse osakaal oli kokku 51%.


Lisaks pangalaenu, pangagarantii ja liisingu käendamisele pakub KredEx arenevatele ettevõtetele allutatud laenu. Allutatud laenu eriliigina pakutakse ekspordipotentsiaaliga tööstusettevõtjatele tehnoloogialaenu, mille eesmärgiks on koostöös liisingu või pangaga kaasfinantseerida investeeringuid masinatesse ja seadmetesse.
KredEx on riigile kuuluv finantsasutus, mis aitab parandada Eesti ettevõtete rahastamisvõimalusi, maandab krediidiriske ja võimaldab inimestel rajada või renoveerida oma kodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles