Sillamäe-Kotka reisiliiklus tänavu ei taastu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe-Kotka laevaliin ei pruugi niipea taastuda.
Sillamäe-Kotka laevaliin ei pruugi niipea taastuda. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Tõenäosus, et tänavu võiks jälle Sillamäe ja Kotka vahel reisilaev käima hakata, on nullilähedane, sest praegu ei tee keegi selleks nähtavaid ettevalmistusi.



Soome lahe vastaskaldal asuva Kymenlaakso maakonna Eesti esinduse juht Pekka Linnainen ütles, et praegu pole Soome ettevõtjate poolt näha vähimatki märki, et keegi oleks huvitatud Sillamäe liini avamisest, kirjutab

Põhjarannik

.

Kymenlaakso piirkonna ja Ida-Virumaa vaheliste suhete tulihingeline arendaja Linnainen usub, et kunagi hakkavad reisilaevad Sillamäe ja Kotka vahel kindlasti jälle käima. "Kuid kardan, et lähema paari aasta jooksul seda ei toimu," arvas ta.

Reisilaevaliikluse Sillamäe ja Kotka vahel avas 2006. aasta kevadel Saaremaa Laevakompanii tütarfirma Narva Line. 2007. aasta sügisel pani aga Narva Line ebarentaabli liini ootamatult kinni.

Firma väitel olid peamiseks põhjuseks ebaõnnestunud läbirääkimised Venemaaga otsemarsruudi kasutamiseks, mistõttu sõiduaeg venis Suursaarest ümbersõidu tõttu kaks tundi pikemaks.

Eelmisel aastal üritas liini taaskäivitada Soome laevafirma Stella Company Group, ent ei suutnud leida hooaja alguseks sobivat laeva.

Ühe võimaliku variandina kalaus firma toona ka Kunda-Kotka vahel liini avamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles