Kaitseliit mälestab admiral Pitkat matkaga

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Admiral Johan Pitka.
Admiral Johan Pitka. Foto: Internet

Kaitseliidu Järva malev kutsub koos oma eriorganisatsioonidega ja koostööpartneritega 19. veebruaril juba kuuendat korda toimuvale rahvamatkale Järvamaalt pärit admiral Johan Pitka (pildil) mälestuseks.


Matk toimub ürituse “Liikumist ja sportimist harrastav Järvamaa 2012” II etapina ning selle eesmärk on meenutada Järvamaa kuulsamat meest, tugevdada kodanike ühtekuuluvustunnet ning propageerida liikumist ja sportimist Järvamaal. Matka korraldab Järva malev koos oma eriorganisatsioonide, Järva-Jaani ja Kareda valla ning Järva maavalitsusega.

“Me ei saa oma tänu keelata sellele lihtsale mehele, kes rohkem on korda saatnud, kui keegi teine vastavates oludes oleks teha suutnud,” ütles matka peakorraldaja, Järva maleva staabiülem kapten Vello Pops, kelle sõnul on admiral Pitka panus Eesti omariikluse loomisele hindamatu ja ennastsalgav.

Järva maleva korraldatud ühissõiduk stardib Peetrist kell 9, et sõita Jalgsemale. Ligikaudu 20 km pikkune matkatee kulgeb Jalgsemalt Pitka mälestuskivi juurest läbi Järva-Jaani Peetrisse.

Väsinute tarvis liigub matkaliste sabas väikebuss, kus saab jalgu puhata, samuti on korraldatud esmaabi. Poolel teel Peetrisse on kõigile matkalistele kosutuseks kuum tee ja pirukad ning finišis, Peetris, ootab matkalisi kehakinnituseks ja väsimuse peletamiseks soe supp.

“Palume kõikidel osavõtjatel selga ja jalga panna ilmale kohased riided ja jalanõud. Pole paha, kui on võimalus kaasa võtta termos sooja joogiga ja veidi suupisteid,” edastas Pops. “Eelmistel aastatel osalenud matkalistel tasuks kindlasti kaasa võtta ka matkakaart, sest korraldatakse loosimine nende vahel, kes on osalenud matkal kolm või enam korda.”

Kõikidele uutele osalejatele on valmis pandud uusi matkakaarte, millega on võimalik tulevastel admiralimatkadel templeid koguda ja loosimistel osaleda.

Osalejad saavad end kirja panna 16. veebruarini Järva maleva telefonil 717 9749 või e-maili teel aadressil urmas.piigert@kaitseliit.ee.

MATKA ORIENTEERUV AJAKAVA

9.00 väljasõit Peetrist Jalgsemale
9.15–9.30 matkal osalejate kogunemine Jalgsemale
9.45–10.00 matka avakõned Jalgsemal
10.00 matka algus Jalgsemalt
11.30–11.50 peatus Järva-Jaanis
12.50–13.10 kuuma tee ja piruka peatus
15.30 matka lõpp, osalejate registreerimine, soe supp ja auhindade loosimine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles