Lääne-Virumaa aasta tegu 2011 on selgunud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaa aasta tegu 2011 oli Uhtna põhikooli heategevuslik algatus koolivend Davidi unistuse teostamiseks. Vasakult Virumaa Teataja peatoimetaja Aarne Mäe, Sõmeru valla haridusspetsialist Ia Müür, Uhtna põhikooli sotsiaalpedagoog Margit Lichtfeldt, õppealajuhataja Sirje Rebane ning Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu esimees Mihkel Juhkami.
Lääne-Virumaa aasta tegu 2011 oli Uhtna põhikooli heategevuslik algatus koolivend Davidi unistuse teostamiseks. Vasakult Virumaa Teataja peatoimetaja Aarne Mäe, Sõmeru valla haridusspetsialist Ia Müür, Uhtna põhikooli sotsiaalpedagoog Margit Lichtfeldt, õppealajuhataja Sirje Rebane ning Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu esimees Mihkel Juhkami. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Esmaspäeval anti Porkuni uues koolimajas üle Lääne-Virumaa aasta teo auhinnad. Organisatsiooni kategoorias sai aasta teo preemia Uhtna põhikooli heategevuslik algatus õnnetusse sattunud Davidi abistamiseks. Isikuteo kandidaatidest sai enim hääli Kaarel Nurmsalu, kes võitis juunioride kahevõistluse ja suusahüpete MMil kolm pronksmedalit.

Aasta teo vääriliseks peetud Uhtna põhikooli õpilaste algatatud heategevusprojekt aitas täita nende liiklusõnnetusse sattunud koolivenna Davidi unistust saada oma tuba. Selleks korraldati heategevuskontsert ja laat, kus olid müügil laste enda meisterdatud asjad, lisaks veel heategevuslik loterii, mille tulu läks samuti Davidi toetusfondi.

"Kui varem on aasta teona esile tõstetud mõnda suursündmust või valminud objekti, siis seekord eelistas rahvas etteantud kandidaatide hulgas heategu. Tahaks uskuda, et see on mõnes mõttes nagu aja märk, sest tulemustele ja kasumi tagaajamisele orienteeritud maailm on kokku kukkumas ning üha enam pannakse tähele inimlikke omadusi, kus esile kerkivad kaastunne ja hoolivus. See tegu ise ja selle teo hindamine näitavad, et kauakestnud heategude defitsiit hakkab otsa saama
ning kaasinimesi aidates muutumegi ise järjest paremaks," kõneles Virumaa Teataja peatoimetaja Aarne Mäe aasta teo pidulikul väljakuulutamisel.

Aasta teo esikohale järgnesid Ööjooksu korraldamine Rakveres ja Porkuni koolihoone ehitamine.
Isikuteo kandidaatidest sai enim hääli Kaarel Nurmsalu, kes võitis juunioride kahevõistluse ja suusahüpete MMil kolm pronksmedalit.
Suusahüppaja karjääri alustanud Tamsalu endine kahevõistleja, kes 2011. aasta algul Otepääl peetud juunioride maailmameistrivõistlustel suusatamises, võitis kaks pronksi kahevõistluses ja ühe ajaloolise pronksmedali suusahüpetes.

9. korda toimunud aasta teo valimine sai teoks Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu ja ajalehe Virumaa Teataja koostöös.
Aasta teo hääletuses osales kokku üle 1300 inimese.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles