Linna Kroonimärgi said kolm tublit

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Kaldat tõstetakse esile kui heade isikuomadustega ja eeskuju andvat politseiametnikku.
Lembit Kaldat tõstetakse esile kui heade isikuomadustega ja eeskuju andvat politseiametnikku. Foto: Arvet Mägi

Eile õhtul toimunud pidulikul vastuvõtul anti Rakvere linna teenetemärk ehk Kroonimärk Ida prefektuuri Rakvere politseijaoskonna juhile Lembit Kaldale, Rakvere muusikakooli õpetajale Liivi Lukasele ja Dicro Eesti ASi tegevdirektorile Juha Seppälale.

Rakvere politseijaoskonna juht tunnistas eile pärastlõunal, et aumärgi saamine oli tema jaoks uudis ja ta kuulis sellest “alles äsja”. “Ääretult hea meel on, see on väga kõrge tunnustus linna poolt,” sõnas ta.

Liivi Lukas ütles, et teda võttis uudisest kuulda saamine suisa sõnatuks. “Muidugi on hea meel, kui minu tööd tunnustatakse,” lausus ta ja lisas, et on õnnelik inimene, sest on aastaid saanud teha tööd, mis talle meeldib.

Juha Seppälä pidas Kroonimärgi andmist suureks auks. “Mina kiidaks linnavalitsust selle eest, et meie koostöö nendega on väga hästi sujunud,” märkis ta.

Lembit Kalda asus politseiteenistusse 1991. aastal liikluspolitsei büroo Lääne-Viru rühma. Läbides erinevaid teenistusliine, omandas Lembit Kalda korrakaitsepolitseinikule vajaliku kompetentsuse ning 2008. aasta mais määrati ta Ida politseiprefektuuri Rakvere politseiosakonna juhiks.

Politseijaoskonna juhina on ta andnud suure panuse avaliku korra tagamisse nii Rakveres kui kogu Lääne-Virumaal. Tema eestvedamisel on kaasatud aktiivsesse tegevusse suurem osa regiooni omavalitsusüksustest. Ta osaleb aktiivselt Rakvere linnavalitsuse turvalisuse ja kriminaalpreventsiooni komisjoni töös. Tema eestvedamisel hoogustus abipolitsei tegevus Rakveres. Selles, et Lääne-Virumaa politsei on muutunud kogukonnakeskseks ja hinnatud koostööpartneriks, on just suur roll Lembit Kaldal, kelle pikaajaline, järjepidev ja kohusetundlik töö on oluliselt parandanud õiguskorda regioonis.

Liivi Lukas on töötanud 35 aastat solfedžoõpetajana Rakvere muusikakoolis, sellest 22 aastat kooli direktorina aastatel 1979-2000.

Liivi Lukas on ise tunnistanud end kutsumuselt pedagoogiks ning see hinnang on kinnitust leidnud nii tema õpilaste kui kolleegide seas. Tema tööd iseloomustab suur pühendumus, hoolivus õpilaste suhtes, nende individuaalsete võimete hindamine ja tegutsemine vastavalt sellele. Tema koolitatud õpilastest on muusikat edasi õppima läinud üle 60 ning kellelgi ei ole olnud raskusi vastuvõtukatsete sooritamisega solfedžos.

Liivi Lukase südamlikku ja positiivset, aga samas asjalikku olekut hindavad kõrgelt tema endised ja praegused õpilased ning muidugi tema kolleegid, kellele ta on sõbraks ja eeskujuks.

Juha Eero Seppälä on Dicro Eesti OÜ tegevjuht. Dicro Eesti OÜ Rakveres asuv elektroonikatehas on muutunud Juha Eero Seppäla juhtimisel oluliseks tööandjaks Rakveres. Ettevõte toodab peamiselt ekspordiks.

2001. aastal alustas ettevõte 10 töötajaga, praegu annab tehas tööd 128 töötajale.

Dicro Eesti OÜ teeb koostööd meditsiiniseadmete tootja Innokas Medical OÜga, olles nii heaks näiteks, kuidas koostöös toodetakse meditsiiniseadmeid, mis jõuavad kõikjale üle maailma. Sujuva koostöö aluseks on tellija rahulolu Dicro Eesti toodetuga.

Elektroonikatoodete valmistamine nõuab töötajatelt suurt täpsust ja kõrget kvaliteeti. Juha Eero Seppälä juhtimisel töötavad tehases motiveeritud ja koolitatud töötajad, kes suudavad kõrgeid nõudmisi täita.

Dicro Eesti areng ja laienemine on olnud järjepidev. Ettevõte alustas oma tegevust rendipinnal Narva tänaval, kust peagi koliti suuremale pinnale, oma tehasesse Võidu tänaval.

Rakvere linna teenetemärk antakse füüsilisele isikule Rakvere linnale osutatud eriliste teenete eest.

Teenetemärgi nimi on Rakvere Kroonimärk. Teenetemärki antakse üks kord aastas ja kuni viiele isikule.

Teenetemärgi saajate nimed kantakse Rakvere linna auraamatusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles