Armas kunstnikepaar jätab kogu suveks mugava elu

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Kalame talu on merevaadete ja Sagritsate auraga pakkunud inspiratsiooni väga paljudele kunstnikele.
Kalame talu on merevaadete ja Sagritsate auraga pakkunud inspiratsiooni väga paljudele kunstnikele. Foto: Vivian Lepa

Kunstnikest abielupaar Alo ja Maire Aarsalu ja nende koer Polka jätsid selleks suveks oma mugava elu Tartumaa talus, et ette võtta üks hingeline ja inspireeriv rännak Sagritsa muuseumisse Kalame tallu, kuhu kogu suveks ka elama jäädakse. Ikka selleks, et kunstnike jaoks pisut maagilisest paigast energiat ja inspiratsiooni ammutada.

Kunstnikepere asus Tartumaalt Karepa poole teele nädala alguses, väiksesse autosse ja haagissuvilasse pakitud hunnik kunstitarbeid, tööriistu, magamisriideid ning valvas saksa lambakoera tõugu parim sõber Polka. Maalikunsti õpetamisega tegelevad Maire ja Alo Aarsalu jätsid Tartusse viieks kuuks maha Konrad Mägi ateljee, kus mõlemad õpetasid ja maalisid.

Talusse satuti hea juhuse tõttu. Nimelt oli abielupaar juba varem mitu korda Kalame talus maalimas ja avastamas käinud, kuid eelmisel suvel ütles Alo Virumaa Muuseumite töötajale nalja pärast, et tahaks sinna suveks elama tulla. Lause pani Virumaa Muuseumite kommunikatsioonijuht omale kõrva taha ja üsna varsti jõutigi asjaliku kokkuleppeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles