Rakvere Tarvas mängib Balti liiga finaalis

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juris Umbraško (palliga) oli reedel kodupubliku toetusel Vilniuse Saka­lai vastu mängides 33 punktiga Tarva säravaim mängumees.
Juris Umbraško (palliga) oli reedel kodupubliku toetusel Vilniuse Saka­lai vastu mängides 33 punktiga Tarva säravaim mängumees. Foto: Arvet Mägi

Eesti vabariigi 94. sünnipäeva õhtul telerist presidendi vastuvõtu jälgimise asemel Rakvere spordihalli korvpallimängule tõtanud spordisõbrad ei pidanud valikut kahetsema: Rakvere Tarva meeskond seljatas Balti liiga teise divisjoni poolfinaali kordusmängus Vilniuse Sakalai 102:91 (poolaeg 48:49) ning marssis uhkelt finaali.


Et võõrsil olid paar päeva tagasi Tarva edunumbrid 75:68, siis kujunes virulaste ülekaal kahe mängu kokkuvõttes 18punktiliseks.

Tarvale aitas ajaloolist tulemust koduseinte toel umbes tuhande pealtvaataja ees sepistada lätlaste trio Juris Umbraško, Rinalds Sirsninš ja Kaspars Cipruss, kes kolme peale kokku viskasid 74 punkti.

Neist vahetusmehena mängu sekkunud Umbraško arvele jäi suurepärase tabavuse juures 33 punkti, lisaks tegid vastased tema takistamisel 10 viga. Sirsninši kontosse kogunes 26 ning Ciprussile 15 punkti ja kuus lauapalli.
Väga südi partii teinud BC Sakalai ridades kogus Virginijus Sirvydis parimana 21, ning Laurynas Samenas ja Evaldas Baniulis võrdselt 19 punkti.

Tarvalasest üleplatsimees Juris Umbraško jäi enda head esitust kommenteerides vaoshoituks, öeldes, et meeskonna abita ei suuda ükski mängija särada. “Poisid nägid kõik vaeva ja aitasid. Isegi siis, kui sul visked tabavad, tuleb seda ikkagi lugeda meeskondliku koostöö viljaks,” märkis 32aastane Umbraško.

Rakvere Tarva finaalivastane Balti liigas selgub kahe Leedu meeskonna duellist:  teise finalisti selgitavad Palanga Naglis ja Panevežysi Lietkabelis. Nende poolfinaalmängud peetakse 2. ja 13. märtsil.

Päev pärast leedulaste alistamist pistis BC Tarvas Raplas Sadolini spordihoones Eesti G4S korvpalli meistriliiga mängus rinda sealse Piimameister Otto/Rapla tiimiga ning jätkas võidusoonel: turniiritabelis neljandal kohal asuvad vastased alistati skooriga 84:59 (poolaeg 43:32). Rakverlaste parim oli 19 punkti toonud Reinar Hallik.

Eesti meistriliigas kindlustas Tarvas oma kolmandat positsiooni, 20 kohtumisest on võidetud 14 ja kaotatud kuus. Kaks mängu rohkem pidanud Rapla jääb neljandana maha kolme võiduga. Liidriks on BC Kalev/Cramo 20 (22 mängust) võiduga, Tartu Ülikoolil on 19 (21) võitu.

Tarva järgmine vastane ongi meistrivõistluste liider BC Kalev/Cramo, kellega mängitakse homme Tallinnas Kalevi spordihallis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles