Politseijuhi pussitaja kaebas kohtuotsuse edasi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere politseijaoskonna juht Lembit Kalda (esiplaanil) ja teda pussitanud ekskolleeg Ivar Seppen kohtusaalis.
Rakvere politseijaoskonna juht Lembit Kalda (esiplaanil) ja teda pussitanud ekskolleeg Ivar Seppen kohtusaalis. Foto: Arvet Mägi

Eelmisel kolmapäeval esitas Rakvere politseijuhti Lembit Kaldat pussitanud endise politseiniku Ivar Seppeni kaitsja vandeadvokaat Matti Reinsalu esimese astme kohtu otsusele apellatsiooni, kaevates Seppenile üheksa-aastase vanglakaristuse määranud Viru maakohtu otsuse edasi Tartu ringkonnakohtusse.


Viru maakohus mõistis 5. jaanuaril Seppeni süüdi tapmiskatses ja karistas teda üheksa-aastase vangistusega. Kohus määras Seppenile karistuse, mida nõudis ka Viru ringkonnaprokuratuuri Rakvere osakonna vanemprokurör Sirje Merilo. Vanemprokurör ütles, et lähtus karistuse määramisel asjaolust, et Seppen on varem karistamata. Süüd kergendavaid ja raskendavaid asjaolusid riiklik süüdistaja ei näinud.

Alkoholijoobes Seppen tegi politseiautoga avarii ning pidanuks olema vallandatud, kuid Kalda taotlusel lubati mehel politseist omal soovil lahkuda. Vandeadvokaat Matti Reinsalu juhtis kohtus tähelepanu Seppeni politseist vabastamisel nulltolerantsi eiramisele.

 Ka hilisemates tööotsingutes oli Seppen kaitsja sõnul positiivselt meelestatud ega pidanud vimma.
Kaitsja hinnangul ei ole ühtegi tõendit, et Seppen tahtis Kaldat tappa. Kohtualune ise väitis, et ei süüdista endist ülemust milleski.

Reinsalu palus esimese astme kohtul tapmiskatse süüdistus ümber kvalifitseerida elu ohustava raske tervisekahjustuse tekitamiseks ja seega kergemat karistust.

Kui kohus leiab siiski, et tegemist oli tapmiskatsega, siis viitas kaitsja seaduses sätestatud võimalusele, et katsestaadiumisse jäänud teo eest võib kohus määrata karistuse alla alammäära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles