Soome uus president andis ametivande

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome uus president Sauli Niinistö andis eile parlamendi ees pidulikult ametivande, alustades kuue aasta pikkust ameti­aega.


Niinistöle ameti üle andnud Tarja Halonen tänas lahkumiskõnes Soome rahvast ja selle esindajaid toetuse eest viimase 12 aasta jooksul. Eduskunta spiiker Eero Heinäluoma ütles, et Halonen on olnud kogu rahva president ja märkimisväärne eeskuju tervele põlvkonnale. Tänu temale on soome naiste jaoks enesestmõistetav, et presidendiks võivad saada ka nemad, tõdes ta. Niinistö ütles oma kõnes, et suhet Venemaaga ja koostööd USAga hoitakse ka edaspidi tugevana, ühtlasi soovib ta hoogustada sidemeid Hiina ja teiste tõusva majandusega riikidega. Saalis viibisid lisaks parlamendisaadikutele ka valitsuse liikmed ja eelmised presidendid. Kunagi pole neid ametisse vannutamise tseremoonial korraga nii palju olnud – lisaks Halonenile ja Niinistöle olid kohal ka Mauno Koivisto ja Martti Ahtisaari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles