Volikogu toetas laenu võtmist gümnaasiumi hoonete remondiks

, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnavolikogu andis rohelise tule Rakvere gümnaasiumi ajaloolise trepi renoveerimiseks.
Rakvere linnavolikogu andis rohelise tule Rakvere gümnaasiumi ajaloolise trepi renoveerimiseks. Foto: Arvet Mägi

Rakvere gümnaasiumi trepi remont ja õppehoonete energiasäästlikuks renoveerimise lisarahastamine leidsid Rakvere linnavolikogu istungil toetust.


Rakvere linnavolikogu otsustas toetada saastekvootide müügist saadud raha eest renoveeritavate Rakvere gümnaasiumi hoone ja endise Rakvere vene gümnaasiumi hoone energiatarbimist vähendavate rekonstrueerimistööde investeeringu suurenenud maksumuse täiendavat finantseerimist summas pisut rohkem kui 246 000 eurot.

Vastavalt Rakvere linna, rahandusministeeriumi ja Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi vahel eelmisel aastal sõlmitud lepingule kinnitas linn, et kohustub tasuma ka toetuse summat ületavad kulud.

Samuti otsustas volikogu majanduskomisjoni ettepanekul toetada ajaloolise Rakvere gümnaasiumi trepi renoveerimist 81 735 euroga.

See summa tuleks abilinnapea Allar Aroni sõnul täielikult Rakvere linna rahast. Kuna energiatarbimist trepi renoveerimine ei vähenda, ei saa selleks saastekvootide müügist laekunud raha kasutada. Küll on mõistlik ajaloolise trepi renoveerimine muude tööde käigus ära teha, sest gümnaasiumi vundamenti soojustades kaevatakse trepi ümbrus nagunii üles.

Aroni sõnul muudab trepi ehituse kalliks muinsuskaitse nõue taastada trepp paekivist. “Graniiti, mis oleks odavam, ei lubata kasutada,” selgitas Allar Aron.

Linnavalitsus on asunud välja selgitama, kas osaliselt võiks Rakvere üheks sümboliks oleva ajaloolise trepi taastamist toetada ka muinsuskaitseamet. “Sügisel selgub, kas muinsuskaitse toetab,” nentis Aron.
Rakvere gümnaasiumi direktor Aivar Part ütles, et tema rõõm oli volikogu otsust kuuldes suur.

 “Minu südant see kosutas ja rõõmustas,” sõnas ta. Part avaldas lootust, et pikalt renoveerimist oodanud trepp saab kooli juubeliks korda.

Tema sõnul oleks ideaalne, kui vilistlased tuleksid kooli juubelipeole 6. oktoobril juba mööda uut treppi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles