Üllar Saaremäe sõidab ilmareisile

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Saaremäe.
Üllar Saaremäe. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere teatri peanäitejuht Üllar Saaremäe astub Maldiividel jahile Nordea, et osaleda Jaan Tätte ja Marko Matvere ilmareisil.


Üllar Saaremäe pidi sõitma kaasa Vahemere etapi, kuid seoses Sri Lankal reisi tekkinud viivitusega algab tema madruseelu hoopis Maldiividel. “Ise ju sinnakanti ei satuks, nii et saatuse kuri käsi tegi hoopis toreda vingerpussi,” arvas Üllar Saaremäe.

Nordea seisis Sri Lankal Galle sadamas 20. veebruarist peale, oodates, mil mõni küüdilaev nende jahi ohutult piraadiohtlikest vetest üle transpordiks. Viimaks on laev leitud. 1. märtsil on tehtud logiraamatusse sissekanne: “Kell on kohaliku aja järgi 18.40. Sõidame Gallest välja, tagasi Maldiividele, Malesse. Laa­dimine Ocean Carrierile sealt 22. märtsil. /---/ Hollandlaste alus on spetsiaalselt jahtide transpordiks kohaldatud, isegi masti pole vaja maha võtta. Galle – Male – Galle – Male, nagu Kopli tramm.”

“Seda reisi on saanud üle aas­ta oodatud ja hea ärevus on sees, aga kuna reis nihkus edasi, ei saa kaks sõpra, kellega koos pidime minema, tulla. Nii et sellevõrra on nukker. Sellised vas­tandlikud tunded,” jagas teatrijuht reisieelseid emotsioone. Tagasi Eestis plaanib Saaremäe olla 23. märtsil.

“Tahame teoks teha kaua­kää­rinud unistuse – purjetada ümber koduplaneedi ja veenduda, et elame imelises ilmas,” on Tätte ja Matvere sõnastanud oma ümbermaailmareisi eesmärgi.

Ilmareis toimub Lagoon 421 tüüpi katamaraanil Nordea, mis on valminud 2010. aastal Prantsusmaal. Alus on 12,6 meetrit pikk ja 7,5 meetrit lai. Masti kõrgus on 20 meetrit ja purjepind 104 ruutmeetrit.

Katamaraanil on ka kaks 40hobujõulist mootorit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles