Soome tudengid kogusid Rakveres filmi jaoks materjali

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hilje Pakkanen

Kaks Soome Rovaniemi rakenduskõrgkooli metsanduseriala üliõpilast – Vesa Miettunen ja Jane-Perttu Rantonen käisid eri riikide metsandust tutvustava õppefilmi tarvis Rakvere linnametsaga tutvumas ja materjali kogumas.


Vesa Miettuneni ja Jane-Perttu Rantoneni sooviks on teha õppefilm, mis tutvustaks üliõpilastele eri riikide metsandust ja soovitaks sellega üliõpilasvahetust.

Igas riigis majandatakse metsi looduslikest tingimustest, kultuuriruumist ja majandamistraditsioonidest sõltuvalt veidi erinevalt.

Janne-Perttu Rantonen on töötanud mõnda aega Lap­peenrantas linnametsnikuna ja tema sõnul majandatakse Rakveres metsa samade põhimõtete järgi nagu Lappeenranta linnaski.

Rantoneni sõnul tuleb linnametsa majandamisel arvestada ka inimestega ning see muudab linnametsa majandamise n-ö tavalise metsa majandamisega võrreldes keerukamaks.

Rakvere jättis Rovaniemi metsanduseriala üliõpilastele hea mulje kui roheline ja rikkaliku kultuuripärandiga linn, kus on ellu viidud uudseid lahendusi, unustamata samas loodushoidu. “Neile avaldasid muljet meie soov istutada uut metsa ja ühendada metsad linnaruumis rohekoridoridega ning koostöö Eesti maaülikooliga. Noored metsamehed olid vaimustatud meie tammikust, mis nende kinnitusel jättis majesteetliku mulje,” rääkis Rakvere linnametsnik Getter Renel.

Vesa Miettuneni sõnul sooviksid nad näha Rakveret 10-15 aasta pärast, kui praegused plaanid on ellu viidud ja puukesed juba heas kasvuhoos.

Eestis tutvustatakse linlastele metsandust metsapealinna kaudu. Soomes korraldatakse sarnast liikumist üleriigilisi ja piirkondlikke metsapäevi korraldades. Samuti on neil populaarne liikumine “Metsä puhuu”, kus mitmesuguste metsandusteemaliste üritustega püütakse metsandust üha linnastuvas keskkonnas elavatele inimestele lähemale tuua.

Noormehed lubasid Rakverest kaasa võtta häid ideid ja naasta siia aprillis toimuvaks metsanädalaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles