Oandu järve vesi murdis tammist läbi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum

Eelmise nädala reede õhtul murdis Oandu järve vesi Vihula vallas Oandu külas tammist läbi ja ujutas üle lähedal asuva elumaja esimese korruse.


Reedel kell 18.53 teatati häirekeskusele, et Vihula vallas Oandu külas on Oandu järve vesi vesiveski juures tammist läbi murdnud ja võib tekkida üleujutuse oht lähedal olevale elumajale. Sündmuskohale sõitsid Võsu päästekomando päästjad ja operatiivkorrapidaja.

Pritsimeeste kohale jõudes selgus, et vesi oli uuristanud järvest väljapääsuks kahelt poolt tammi autotee alt 4 x 5 meetrised kanalid, mis võisid põhjustada autotee sissevarisemise. Päästjad eemaldasid järvevee tasapinna alandamiseks lüüsilt plangu ja sulgesid ohtliku teelõigu, mis on eratee.

Olukorrast teavitati keskkonnaametit, Vihula vallavanemat ja elumaja omanikku. Elumaja ülevaatusel selgus, et vesi oli jõudnud tungida terrassile ja esimesele korrusele.

Järgmise päeva õhtuks oli Oandu järve vee tasapind alanenud umbes kahe meetri võrra.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles