Kohus mõistis Aadu Jaansoolt välja üle poole miljoni euro

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aadu Jaansoo.
Aadu Jaansoo. Foto: Teet Suur

Viru maakohtu Rakvere kohtumaja rahuldas pankrotistunud aktsiaseltsi Tamsalu Veskid kahjunõude äriühingu endise juhi Aadu Jaansoo vastu ja mõistis talt välja 592 650 eurot ehk üle 9 miljoni krooni.



Kohtuotsuse peale saab esitada apellatsioonkaebuse Tartu ringkonnakohtule 30 päeva jooksul.

Tamsalu Veskite üheks põhitegevuseks oli munade müük. Ajavahemikul 2001–2004 ei toimunud munade müügi kajastamine äriühingu raamatupidamises vastavalt tegelikult müüdud munade käibele, vaid osa sellest jäeti teadlikult ja tahtlikult raamatupidamises kajastamata, öeldakse kohtuotsuses.

Vannutatud audiitori Peep Parmaksoni hinnangul, mille aluseks olid sularaha laekumise üle peetud eraldi kaustikud, on ajavahemikul 2001–2004 laekunud munade müügist vähemalt 19 662 969 krooni ehk 1 256 692 eurot. Panka on viidud 10 390 000 krooni ehk 664 042 eurot.

Aadu Jaansoo ütles, et kaebab kindlasti kohtuotsuse edasi. Ka Jaansoo esitas Tamsalu Veskite pankrotihalduritele kahjunõude suurusjärgus 300 000 eurot. Kohus seda nõuet ei rahuldanud ja Jaansoo kaebab sellegi otsuse edasi teise astme kohtusse.

Jaansoo hinnangul on kaks kohtuotsust vastandlikud. Kui Jaansoo oli kostja, siis hageja ei pidanud selgitama seadusrikkumist, vaid kostja. Kui pankrotihaldurid olid kostjad, siis nemad ei pidanud selgitama seadusrikkumist, vaid hageja.

Aadu Jaansool on Tamsalu Veskitega seoses veel kolmaski kohtuasi. Sedapuhku kriminaalmenetlus. Riigikohus võttis arutusele Aadu Jaansoolt teise astme kohtus riigi kasuks välja mõistetud üle 430 000 euro suuruse hüvitisnõude.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles