Inimesed käivad uudistamas jäätmekeskuse töökorraldust

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Raamat (vasakul) tutvustab vast avatud jäätmekeskuse võimalusi jäätmekäitlusfirma Veolia müügiesindaja Rainer Randverile.
Priit Raamat (vasakul) tutvustab vast avatud jäätmekeskuse võimalusi jäätmekäitlusfirma Veolia müügiesindaja Rainer Randverile. Foto: Arvet Mägi

Jäätmekäitluskeskus polnud ametlikult veel avatudki, kui esimesed kliendid värava taga ootasid. Esialgu käiakse enamasti uurimas, mida sinna ära anda saab.



Eile hommikul umbes tund pärast jäätmekeskuse avamist käis olukorraga tutvust tegemas Ülo, kes ­uuris, mida keskuses vastu võetakse, millise hinnaga ja millistel kellaaegadel asutus töötab. Jäätmekeskuse avamist kiitis mees väga, sest nüüd on jälle võimalus tekkinud prügi ära tuua. “Talvel on paha viia, käruga sõita ei saanud,” kurtis Ülo ning lubas varsti tagasi tulla.

Kella 16 oli jäätmekeskusest läbi astunud umbes 10 inimest, valdavalt käidi maad kuulamas, aga juba toodi ka ehitusjäätmeid ja mürkkemikaale ning ehitusfirmad küsisid pikemaajalisi koostöölepinguid, öeldi jäätmekeskusest.

MTÜ Lääne-Viru Jäätmekeskus tegevjuhi Priit Raamatu sõnul tulid esimesed inimesed juba esmaspäeval kohale, sest Rakvere linnas oli üles pandud teave selle kohta, et elektroonika- ja ohtlike jäätmete kogumisjaamad on suletud.

Rakvere abilinnapea Ain Suurkaev ütles, et Rakvere linn edaspidi määrabki ohtlike jäätmete kogumispunktiks Ussimäel asuva jäätmekeskuse. Kuigi praegu linnal ühtegi sellesisulist lepingut ei ole, tuleb see abilinnapea kinnitusel ilmselt sõlmida. “Linnaelaniku jaoks ei muutu midagi, kõik läheb ainult paremaks,” oli Suurkaev veendunud.

Hoolimata sellest, et jäätmekeskus ei olnud esmaspäeval ametlikult veel avatud, kedagi värava tagant minema ei saadetud. Põhiliselt käidi siiski uurimas, kuidas ja mida vastu võetakse.

Tava-, olme- ja ohtlikke jäätmeid võetakse Ussimäel vastu nii ettevõtjatelt kui eraisikutelt, kuid tegevjuht rõhutas, et toodav prügi peab olema eelnevalt sorteeritud. “Meil ei ole ladestusala ja kohapeal me prügi ei sorteeri,” põhjendas Raamat.

Inimene, kes jäätmekäitluskeskuse väravast sisse läheb, peab esialgu pöörduma kaalumajja, kust teda juba edasi juhatatakse. Tulevikus paigaldatakse keskuse õuele ka skeem, mis jagab selgitusi, kus asub ühe või teise jäätme ladustamiskoht. Teenuse eest saab maksta praegu sularahas, kuid MTÜ Lääne-Viru Jäätmekeskus juhatuse esimehe Toomas Väinaste sõnul lisandub kohe varsti kaardiga maksmise võimalus. “Sellist asja ei ole, et keegi peab minema linna pealt sularaha otsima,” kinnitas ta.

Samuti lubas Väinaste, et edaspidi on võimalik kliendil, kellel oma sõiduvahend jäätmete kodust ära toomiseks puudub, tellida seda teenust jäätmekäitluskeskusest. Juhatuse esimees lootis, et lähima kuu aja jooksul suudavad nad seda teenust pakkuma hakata.

Lääne-Viru jäätmekäitluskeskus asub Vinni vallas Ussimäel ja on avatud teisipäevast laupäevani kella 10-18.30. Hinnakirjaga saab tutvuda kodulehel www.lvjk.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles