Kahes vallas jäätmevedu odavneb

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügiauto.
Prügiauto. Foto: Meelis Meilbaum

Alates maist lahkub jäätmeveofirma Ragn-Sells AS Kadrina ja Haljala vallast, hanke võitnud ASi Veolia Keskkonnateenused tulekuga läheb prügivedu vallaametnike hinnangul inimestele senisest odavamaks.


Kadrina valla keskkonnakaitse juhataja Lea Uueni tõi näite, et kui Ragn-Sellsi puhul maksis inimeste seas populaarse 100-liitrise prügikoti vedu üle 5 euro, siis vallavõimude andmetel küsib Violia Keskkonnateenused selle eest ühe euro ja kaks senti. “Mitu korda odavam,” kommenteeris Uueni hindu.

Valla keskkonnakaitse juht tunnistas, et tema töötelefon on seoses jäätmeveofirma vahetusega punane. Inimesi pahandab, et enam ei saa prügi vedada kord kvartalis, sest seadus nõuab nüüd tiheasustusalal prügivedu vähemalt korra kuus. Samuti helistavad omavalitsusele need, kellel on vallas küll kinnisvara, kuid ise seal ei ela – seega ei saa neil ka olmejäätmeid tekkida.

Uueni sõnul võitis valla kuulutatud hanke esialgu AS Jõgeva Elamu, kuid teiseks jäänud äriühing Veolia Keskkonnateenused vaidlustas selle vaidlustuskomisjonis. Ja võitis.

Aktsiaseltsi Ragn-Sells Ida regiooni juht Merike Mägi selgitas, et ettevõte on Kadrina ja Haljala vallas kogunud segaolmejäätmeid alates 2008. aasta 1. maist. Nüüd see küll lõpeb, kuid tööstus-, ehitus-, kaubandus-, ohtlike ja teiste jäätmete kogumine jätkub.

Vihula vallas korraldatud hanke Ragn-Sells võitis.

Elanikelt kogutakse konteinerid kokku. Äratoomise teenustasu on 26,84 eurot, millele lisandub pesemise teenustasu 13 või 26 eurot, vastavalt konteineri suurusele. Klientidel on võimalus pestud konteiner ka ise Rakvere vallas Lepna asulas asuvasse firma sorteerimisjaama ära tuua. Sellisel juhul mingit tasu maksma ei pea.

Kolmanda võimalusena nimetas Mägi konteineri väljaostmist. Näiteks 140-liitrine konteiner maksab 11,51 eurot.
Mägi sõnul on teavitused rendikonteinerite tagastamise ja ostmise võimalustest koos kasutatud konteinerite müügihindadega klientidele edastatud. Ostusoovist palub äriühing teatada hiljemalt 13. aprilliks.

Kahes vallas hankekonkursi võitnud AS Veolia Keskkonnateenused ei ole Lääne-Virumaal uustulnuk. Ettevõte osutab teenust Tapa vallas.

Lisaks Vihula vallale, kus Ragn-Sells jäätmeveo avaliku hanke konkursi võitis, tegutseb ettevõte maakonnas veel Rakvere ja Kunda linnas ning Rakvere, Tamsalu, Väike-Maarja, Rakke, Viru-Nigula, Laekvere ja Rägavere vallas.

ASi Ragn-Sells Ida regiooni juht Merike Mägi tänab ajalehe vahendusel kõiki kliente, kes on käitunud keskkonnasõbralikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles