Krooniline liiklusrikkuja pisteti taas pokri

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joobes juhtimine.
Joobes juhtimine. Foto: SCANPIX

Jaanuaris määras Viru maakohus kahel korral aresti 30aastasele Janarile, kes on korduvalt liikluseeskirja rikkunud.


Mullu augustis viiel korral politseile liiklusrikkumisega vahele jäänud Janar avas tänavu "konto" 13. jaanuaril, mil tal polnud politseinikele ette näidata mootorsõiduki juhiluba.



Vähem kui nädal hiljem märkas politsei Tõrma suusahüppemäele viival teel seismas tuledeta sõiduautot Audi.



Mundrikandja nägi juhiistmel magavat meest. Kui politseinik korraks oma sõiduki juurde läks, käivitas Audi juht automootori ja hakkas sõitma.



Politseiauto vilkurite ja helisignaaliga antud peatumismärguande peale lisas Audi kiirust.



Audi põgenemiskatse lõppes üleujutatud heinamaal. Sõiduki rooli taga laiutas tühjus, kõrvalistmel istus politseile varasematest rikkumistest tuttav Janar, kes väitis, et tema autot ei juhtinud.



Janariga suheldes tundsid politseinikud alkoholilõhna, kuid alkomeetrisse keeldus Janar puhumast, põhjendades keeldumist väikese kopsumahuga.



Politseinikud viisid Ja­nari kainenema ja järgmisel päeval mää­ras maakohus talle politseiniku peatumismärguande eiramise ja mootorsõiduki juhtimisõiguseta juhtimise eest kümme päeva aresti.



Mees vabanes arestikambrist 28. jaanuaril, kuid mõni tund hiljem märkas politseipatrull Rakvere linna ääres kütusetanklas tuttavat Audit. Kui sõiduk liikuma hakkas, peatasid politseinikud selle ja sikutasid rooli tagant välja alkoholijoobes Janari.



Järgmisel päeval määras maakohus talle 15 päeva aresti.


"Janari näol on tegemist isikuga, kes ei pea millekski kehtivaid seadusi ega ühiskonnas kehtivaid õigusnorme," ütles Rakvere politseiosakonna pressiesindaja Mari Riina Rist.



"Ainuõige on sellisele rikkujale aresti taotlemine, kuigi raske on uskuda, et paadunud liiklusrikkujat lühiajaline arest ümber kasvatab."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles