Rakveret külastab Césise tütarlastekoor

Inna Grünfeldt
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Kolmainu kiriku lühtrid.
Rakvere Kolmainu kiriku lühtrid. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Neljapäeval, 19. aprillil külastab Rakveret sõpruslinn Césise tütarlastekoor “Con Anima“ ja annab kell 18 tasuta kontserdi Rakvere Kolmainu kirikus.

Esitatakse Ivars Rausise, Franz Schuberti, Jozef Swideri, Imants Kalninši ja teiste heliloojate loomingut.

Tütarlastekoor “Con Anima” tegutseb Césise 1. põhikoolis, tegemist on muusikakallakuga kooliga. 1981. aastast on koor laulnud Ilga Skendere käe all. Sellest ajast alates on koor olnud väga edukas nii kohalikul kui ka üleriiklikul tasandil. Tegemist on Lätis laialdaselt tunnustatud kvaliteetse koorga, kes on osa võtnud ka rahvusvahelistest konkurssidest ja festivalidest.

Con Anima esineb regulaarselt nii Césises kui ka mujal Lätis. Kontsertreisid on neid viinud Saksamaale, Tšehhi, Slovakkiasse, Eestisse ja Hispaaniasse. Kooril on ka sõpruskoor Eestis – Kuressaare Poistekoor. Aastal 2009 osalesid tüdrukud rahvusvahelistes meistriklassides Saksamaal, Bonnis ning aastal 2011 osaleti Rahvusvahelisel koorifestivalil Tolosas, Hispaanias.

Alates aastast 2000 on koor regulaarselt osalenud Rahvusvahelisel koorifestivalil “Girls Voices”, lauldes koos teiste tütarlastekooridega Soomest, Jaapanist, Poolast, Taiwanist ja Venemaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles