Vihula soovib Vainupea sadamat vallale

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vainupea külarahvas igatseb kohta, kus saaks koos käia. Seni maanteeameti valduses olnud puhkekompleks oleks ainumõeldav variant.
Vainupea külarahvas igatseb kohta, kus saaks koos käia. Seni maanteeameti valduses olnud puhkekompleks oleks ainumõeldav variant. Foto: Meelis Meilbaum

Vihula vallavolikogu otsustas üleeilsel istungil taotleda valla omandisse Vainupea külas asuva Paadisadama kinnistu, millel asuvad Vainupea sadam ja maanteeameti puhkekompleks.



Ettepaneku Paadisadama kinnistu valla omandisse taotleda tegi omavalitsusele Vainupea külarahvas eesotsas külavanem Mart Viluga.

Tema sõnul on kinnistul asuv puhkekompleks ainuke hoone, mis võiks tegutseda külakeskusena.

“Praegu ei ole meie külal mujal kokku saada kui kiriku kõrval asuval väikesel platsil,” kurvastas Vilu ning tõi näite, et külapäeva pidades on nad lihtsalt kirikus istunud, sest muud kohta külarahval kokkutulemiseks ei ole.

Vainupea sadamat ja puhkekompleksi on Vilu kinnitusel soovitud külarahva käsutusse juba 2004. aastast saadik, nagu selgus dokumentidest, millega ta tutvumas käis.

Ka praegu on külarahval koostatud kava ning kirja pandud mõtted sellest, kuidas puhkekeskuse ja sadamaga võiks edasi minna, kui see peaks valla omandisse tulema.

Eelkõige soovitaksegi kooskäimiseks oma külakeskust, aga tahetakse ka elavdada külaelu ning avada sadam nii kaluritele kui ka mere poolt tulijatele.

Samas annab külarahvas endale aru, et rajatiste ülalpidamisega kaasnevad kulutused. “See on kahtlemata suur vastutus. Emotsioonilt ei tasu ühtegi otsust teha,” rõhutas külavanem ning täpsustas, et kompleksi ülalpidamine on mõtlemise koht.

Samas leidis Vilu, et kui nad nüüd ei oleks oma soovi avaldanud, siis poleks seda kunagi tehtud. “Et Vainupea ja külarahvas saaks olla merele avatud,” väljendas külavanem kohalike soovi.

Vihula vallavanem Raivo Uukkivi on varem Virumaa Teatajale öelnud, et vallavalitsuse kõige suurem soov on see, et Vainupea sadamakohad oleksid avalikus kasutuses.

Seni maanteeameti valduses olev Vainupea puhkekompleks võetakse maanteeametilt ära ja antakse Riigi Kinnisvara ASile. Vainupea sadamakompleksi ehitas 1989. aastal maanteeameti Ida regiooni õiguseellane Rakvere TREV. Aasta varem oli Rakvere rajooni täitevkomitee TREVi sadama valdajaks kinnitanud ja teinud ka maaeralduse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles