Lapsed alustasid metsanädalat orienteerumisega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolinoorte metsanduslik orienteerumisvõistlus Rakveres - stardi ootel
Koolinoorte metsanduslik orienteerumisvõistlus Rakveres - stardi ootel Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Täna kell 13 anti Rakvere terviseradade juures start koolinoorte metsanduslikule orienteerumisvõistlusele, kus V-VIII klasside õpilastel tuli läbida rajameister Asso Kesaväli poolt maha märgitud 1,5 ja vanematel õpilastel 3,3 km pikkune orienteerumisrada.
 

Osades kontrollpunktides tuli lahendada ka lisaülesandeid – tunda loomade väljaheiteid, määrata puu kõrgus või eristada puid lehtede järgi.

Kokku läks rajale üle 200 lapse kahe- ja kolmeliikmelistes võistkondades. Lisaks metsapealinna Rakvere arvukatele võistkondadele oli külalisi ka Vinni-Pajusti gümnaasiumist, Kadrina keskkoolist, Kohila gümnaasiumist, Tallinna Inglise kolledžist, aga ka nii kaugelt kui Valga gümnaasiumist.

Päris paljudel noortel oli probleeme kaardi lugemisega ja nii kihutasid päris paljud stardist sootuks vales suunas, kuid jõudsid lõpuks ikkagi õnnelikult kontrollpunktidesse. Nende poolt läbi joostud teekond kujunes loomulikult oluliselt kavandatust pikemaks.

Hommikupoolikul peeti oma sünnipäevanädalat tähistavas Rakvere reaalgümnaasiumis metsandusloenguid, mida viisid läbi Eestimaa Looduse Fondi ja Eesti FSC töögrupi esindajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles