Eksamid panevad lõpetajad proovile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanem Einar Vallbaum (paremal) ja maavalitsuse hariduse vanemspetsialist Tiina Halling võtavad TLÜ Rakvere kolledži ­lõpetajalt Kadri Amboselt meenutuseks sissekande.
Maavanem Einar Vallbaum (paremal) ja maavalitsuse hariduse vanemspetsialist Tiina Halling võtavad TLÜ Rakvere kolledži ­lõpetajalt Kadri Amboselt meenutuseks sissekande. Foto: Arvet Mägi

Kuigi suurel osal abiturientidest on tulevikuks kindel siht silme ees, leiavad kõik, et peaksid esmalt ära ootama eksamite tulemused ning siis unistamisega jätkama.



Möödunud reedel tunnustas Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum maakonna tublimaid koolilõpetajaid. Kokku oli rahvamajja kutsutud ligi 40 noort linnast ja maalt.

Sel aastal lõpetab maakonnas gümnaasiumi peaaegu 470 abiturienti, kõrgkoolide lõpetajaid on ligi 360 ning kutsekoolidest saavad omale tunnistuse umbes 240 noort. Suuremal osal lõpetajatest, kes maavanema vastuvõtul käisid, olid tulevikuplaanid mingil määral olemas. Näiteks Rakvere reaalgümnaasiumi lõpetajal Ronald Järvel on meelepäraseid erialasid lausa kolm.

“Eks nüüd sõltub eksamitest, mis edasi saab,” ei ole Järv otsust sajaprotsendiliselt langetanud. Helina Seemen Rakvere eragümnaasiumist on samuti mõelnud mitmele erialale, kuid praeguseks on ta oma valiku teinud, ta tahaks õppida füüsikat.

Kuid Kaisa Seene Kunda ühisgümnaasiumist on lapsest saadik teadnud, et tahab eesti keele õpetajaks saada ja jagada teadmisi väikeses koolis. Seega ei välista ta oma tuleviku elupaigana ka Lääne-Virumaad.

Meditsiini eriala on omale esikohale sättinud nii Maris Mehike Kadrina keskkoolist kui Anna Bilmaijer Rakvere reaalgümnaasiumist. Kui Mehike Tartu ülikooli sisse ei saa, proovib ta meditsiinile sõjaväe kaudu läheneda, tema unistuseks oleks töötada mõnes sõjakoldes.

Välismaale mineku plaane ei laida maha ka Bilmaijer, kes ­ikkagi Eestis arstiõpinguid alustada püüab ning siis edasi mõtleb.

Kindlad plaanid aga puuduvad Kadrina keskkooli abituriendil Merju Lombil. “Teen eksamid ära ning siis hakkan plaane pidama ja unistama,” oli Lomp realistlik.

Peale gümnasistide olid tänupäevale kutsutud ka silmapaistvad kutse- ja kõrgkoolide lõpetajad, kel erialavalikud juba tehtud. Siiski unistab Rakvere ametikoolis maaturismiteeninduse eriala lõpetama asuv Eleri Kang hoopis näitlejakarjäärist. Kuna konkurents lavakunstikooli on suur, ei välista ta ei erialast töökohta ega muul alal edasiõppimist. “Siis tahaks ikka Lääne-Virumaale edasi jääda,” on üks, milles Kang on kindel.

Töökohad on endale juba kindlustanud Väike-Maarja päästekooli lõpetajad Kajali Silm ja Marek Muzakko, kellest esimene töötab Pärnus päästekorraldajana ning teine Tallinnas juhtivpäästjana.

Tublidele õppuritele anti maavalitsuse kingitusena kaasa koolihuumori kogumik “Juku juntsüklopeedia”, helkur ning pastakas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles