Rakvere kooliõpilased seadsid linnametsas lindudele üles pesakastid

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere koolilapsed panid lindude tarvis üles tööõpetuse tundides meisterdatud pesakastid.
Rakvere koolilapsed panid lindude tarvis üles tööõpetuse tundides meisterdatud pesakastid. Foto: Eva Klaas

Täna hommikul alustasid mitme Rakvere kooli õpilased loodushoidja Tõnis Muru, Rakvere linnametsniku Getter Renneli ning Metsaüliõpilaste Seltsi kuuluvate maaülikooli tundengite juhendamisel lindude jaoks pesakastide üles seadmist.

Getter Renneli sõnul panid lapsed täna üles 80 pesakasti, mis on õpilaste endi  tööõpetuse tundide meisterdatud. “Mõnel teisel päeval rõõmustame linde veel teiste õpilastega,” sõnas Rennel. Tõnis Muru selgitas lastele, et pesakaste kasutavad erinevatest liikidest tihased(näiteks rasva-, tutt-, sini- ja salutihane), aga ka näiteks must-kärbsenäpp ja kuldnokad. Selleks, et linnud pesakasti asustaksid, peab see olema ka õigesti üles pandud.

Pesakastid seatakse üles metsanädala raames.

Pesakastide valmistamiseks kinkisid materjali aktsiaseltsid JELD-WEN ja Würth. AS JELD-WEN kinkis 500 meetrit kuivi saelaudu, mis olid ornitoloog Tõnis Muru näpunäidete järgi saetud, Würth AS aga naelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles