XIII saksofonipäevad toovad kontserdi

Inna Grünfeldt
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksofon.
Saksofon. Foto: Internet

Reedel ja laupäeval Rakvere Muusikakooli korraldamisel toimuvad järjekordsed saksofonipäevad lõpevad 28. aprillil kell 14 kontserdiga Rakvere Muusikakooli saalis.

Saksofonipäevadest osavõtjaid on läbi aegade olnud üle Eesti paljudest muusikakoolidest . Seekord tulevad noored saksofonistid Kadrinast, Keilast, Kundast, Kuusalust, Rakverest, Tallinnast ja Tartust, kokku paarkümmend.

Õpetajad on Eesti Muuska- ja Teatriakadeemia professor Olavi Kasemaa, Kunda, Kadrina ja Rakvere õpetaja Edvin Lips ning Rakvere ja Kuusalu õpetaja Jüri Takjas. Harjutatakse nii ansamblites, saksofoniorkestris kui saadakse individuaaltunde. Repertuaar on mitmekesine – vanast muusikast tänapäevaste rütmideni.

Alguse said saksofonipäevad Kuusalu Muusikakoolis 2000.aastal. 2005.aastast toimuvad päevad Rakveres. Saksofonipäevade eesmärk on klassikalise saksofonimängu koolitus. Samas on oluline osa ka mänguvälisel suhtlemisel ja aruteludel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles