Rimi tahab aidata kodutuid

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimi ostukärud.
Rimi ostukärud. Foto: Priit Simson

Rimi on alustamas koostööd kodututega tegelevate MTÜdega, et kulinaarialettides olev kaup, millel "kõlblik kuni" tähtaeg hakkab lähenema, ei täidaks prügikasti, vaid kodutute inimeste kõhtu.


Rimi Eesti turundus- ja kommunikatsioonijuhi Evelin Mägioja sõnul alustatakse koostööd kõigepealt ühe Tartu MTÜga, kuid selleks ollakse valmis ka teistes piirkondades.

"Kui Rakvere kandis leidub mõni MTÜ, kes on valmis kodututele toitu jagama ja tal on olemas toidu käitlemiseks luba, võib julgelt meie poole pöörduda," märkis Evelin Mägioja.

Tema sõnul on Rimi juba ammu otsinud võimalust, kuidas veel kõlblikku toitu, millel realiseerimisaeg hakkab lõppema, saaks mõistlikult vajajatele anda.

"Ega see ei ole midagi uut, näiteks Ameerika suurim kett Wal-Mart teeb seda ammu. Kuid seni pole me leidnud häid partnereid, kes suudaksid tagada toidu ohutu jõudmise kodututeni, sest selleks on omad nõuded. Toitu on meilt varemgi küsitud, kuid päris poe ukse taga seda jagada ei saa, küll aga supiköökides, mis vastavad nõuetele," rääkis Mägioja.

Rakvere sotsiaalabikeskuse direktori Mairi Etverki meelest on tegu väga tänuväärt algatusega.

"See, kui kauplus annab ära kaupa, mille realiseerimisaeg hakkab lõppema, on kindlasti suureks abiks paljudele," rääkis Etverk ja märkis, et sel aastal on nende poole pöördunud rohkem toidu küsijaid kui mullu.

"Lisaks kindlatele lastega peredele ja erivajadustega inimestele oleme jaganud kuivainetega toidupakke ühekordse abina inimestele, kel pension või toetus veel saamata. Kuid abiküsijate hulk on suurenenud töötute, vangist vabanenute ja nende arvelt, kel pangakonto arestitud," täpsustas Etverk.

Rakvere linnavalitsus on näinud sellisel kujul toiduabi jaoks ette 70 000 krooni aastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles