Haljalas pidutseti õpetaja autähise toetuseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi

Haljalasse püstitatava õpetaja autähise toetuseks saab annetuse teha igaüks.



Selleks, et kogu ettevõtmist inimestele lähemale tuua, korraldati reedel Haljala rahvamajas heategevuslik ausamba toetusüritus.

Kohaletulnud said kohaliku harrastusteatri esituses näha Andrus Kiviräha näidendi “Helesinine vagun” humoorikat lavastust.

Ürituse teise poole sisustasid rahvatantsurühmade ülesastumised ning heategevuslik oksjon, mille käigus leidsid uue omaniku näiteks võileivatort ja purk marineeritud seentega. Oksjonile toodud kraam pärines kohalike endi kodudest.

Rahvamaja tantsusaali ukse juurde olid end sisse seadnud noormehed, kes müütasid Haljala kooli, kiriku ja õpetaja autähise sümboolikaga suveniire. Kõige kiiremini läksid poiste sõnul kaubaks just Haljala kiriku pildiga kruusid.
Ürituse lõpus sai jalga keerutada muusika ja laulu saatel.

Vaatamata sisutihedale eeskavale ja korralduslikult tugevale ettevõtmisele, ei olnud kohale saabunuid siiski väga palju, näha ei olnud ka Haljala gümnaasiumi õpetajaid.

Autähise püstitamisega tegeleva Haljala vallavolikogu esimehe ja EELK Haljala Püha Mauritiuse koguduse juhatuse liikme Margus Punase arvates võis ürituse külastajanappuse taga olla ehk ilus kevadilm, mis inimesi aiatöödele meelitab, samuti samale ajale sattunud Tarva korvpallimäng.

Samas ei nörritanud teda rahvamaja saali hõredalt täitunud read väga palju, sest peagi toimuval gümnaasiumi juubeliüritusel saavad soovijad ja need, kellel reedeõhtusest toetuspeost osa võtta ei õnnestunud, oma panuse maa soola autähise püstitamisele siiski anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles