Rakvere sporditelg võib täieneda reketihalliga

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere sporditelg Kastani puiestee ääres peaks pärast kavandatava reketihalli ja tenniseväljakute valmimist pikenema Vee tänavani.
Rakvere sporditelg Kastani puiestee ääres peaks pärast kavandatava reketihalli ja tenniseväljakute valmimist pikenema Vee tänavani. Foto: Arvet Mägi

Rakvere tennisesõprade unistus tennisehallist on sammukese lähemale tulnud, sest linnavalitsus algatas reketimängude keskuse rajamiseks detailplaneeringu.


Rakvere tenniseklubi juhatuse liikme Aare Kongi sõnul on siinsed tennisesõbrad sisehalli igatsenud juba aastaid, aktiivsemalt hakati halli nimel tegutsema 2008. aastal. “Siis aktiviseerus Rakveres ka tenniseelu,” lisas Kongi.

Vahepeal veidi soiku jäänud teema võttis üles ettevõtja Roman Kusma. “Otsustasin omalt poolt asja käima lükata, esimeseks asjaks oli detailplaneeringu algatamine,” rääkis ta.

Rakvere tenniseklubil on küll olemas eskiisprojekt tennisehalli rajamiseks Võidu tänava lõpus olevale tühjale platsile, kuid Kusma sõnul oleks seal miinusteks asukoht ja ka see, et välisväljakute jaoks ruumi ei jätkuks.

Eelmisel kevadel otsis Kusma koos tollase linnaarhitekti Raul Järgi ja veel mitme arhitektiga Rakveres kohta tennisehalli rajamiseks ja just Järg pakkus välja Kastani ja Vee tänava nurga.

“See oleks Kastani tänava ääres oleva Rakvere sporditelje pikendus. Süstatiigi äärde, nii-öelda alumisele tasandile, mahuksid ka välisväljakud,” rääkis Kusma.

Tegelikult ei peaks Kusma hinnangul sinna kerkima mitte tennisehall, vaid reketialade keskus, kus oleks kolm tenniseväljakut, neli sulgpalliplatsi, kaks squash’i-väljakut, neli lauatenniselauda ja jõusaal, lisaks veel kolm-neli tenniseväljakut õues.

Ka Aare Kongi hinnangul oleks multifunktsionaalne hall mõistlik, sest maja täituvust oleks kergem tagada. “Ainult tennisehalli olekski vahest liiga palju loota,” lisas ta.

Hoones võiks Roman Kusma sõnul olla 4000–4500 ruutmeetrit kasulikku pinda ja halli maksumus jääks kahe ja poole miljoni euro kanti.

“Kust raha tuleb, ma täna ei tea,” ütles mees, kelle sõnul peab ta oma tööd suuremalt jaolt tehtuks siis, kui detailplaneering on kehtestatud ja hoone rajamiseks arhitektuurikonkurss korraldatud.

“Siis on võimalik investoritele midagi näidata, ots on vähemalt lahti tehtud,” tähendas Kusma, kelle arvates võiks reketimängude hall valmida 2015. aastal.

Aare Kongi ütles, et on raske hinnata, kas tegemist on realistliku tähtajaga, kuid lisas, et tenniseklubi teeb kõik endast oleneva, et hoone valmimist kiirendada.

Praegu Rakveres tennise­tree­nerina tegutsev endine tippmängija Maret Ani ütles, et uus reketihall aitaks tal kodulinna jääda. “Kui halli ei tule, pean paraku lahkuma, et normaalselt tööd edasi teha,” sõnas ta ja lisas, et seni on teda Rakveres paigal hoidnud õpingud.

Ani rääkis, et praegu treenib tema käe all igal nädalal umbes 60 last, palli aetakse taga selleks mitte just kõige sobilikumas endise vene gümnaasiumi võimlas. Lisaks treenib ja õpetab ta täiskasvanuid. “Loodan tõesti, et hall saab teoks, see oleks väga vahva,” lausus Maret Ani. “Ka praegu oleks soovijaid märksa rohkem, kui trennidesse mahub, aga lihtsalt pole, kus mängida,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles