Kadrina saunaklubi talgutel oli fotograafe rohkem kui töökäsi

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina saunaklubi talgulisi pildistab valla ajalehe toimetaja Enn Mälgand.
Kadrina saunaklubi talgulisi pildistab valla ajalehe toimetaja Enn Mälgand. Foto: Toomas Herm / Virumaa Teataja.

Täna ennelõunal kogunes Kadrina saunaklubi talgutele alguses fotoaparaadiga mehi rohkem kui talgulisi.

Tööteo juht, ettevõtja Andres Nukk oli kohal esimesena. Mees rääkis, et klubi liikmed neile saadetud meile ei loe. Saunaklubi president Ülo Kais olevat nurisenud, et miks talle ei helistatud ja talgutest ei teatatud. „Kahekümnele inimesele on keeruline korraga helistada,“ põhjendas Nukk oma valikut ja lisas, et kui kohale tuleb kümmekond inimest, siis neile jagub tööd kaheks-kolmeks tunniks.

Sauna ümbruses oli vaja riisuda, laiali vedada killustikuhunnikud.

Teisena jõudis talgupaika Kadrina valla ajalehe „Kodukant“ toimetaja Enn Mälgand, kes lubas loetud minutite jooksul fotoaparaadi seina äärde panna ja tõsiseks töömeheks muutuda.

Et põllumeestel on praegu kibe tööaeg, siis osa inimesi ei saanudki tulla. Üks neist oli saunaklubi president Ülo Kais, kes siiski korraks ihuharimistempli juurest läbi astus ja fotosilmaga paar klõpsu tegi. „Fotokaameratega on rohkem tegelasi kui talgulisi,“ kommenteeris Andres Nukk.

Viimaste seas saabus Rakvere haigla uus juht Ain Suurkaev, kes sai tuule tiibadesse just Kadrinast, pidades seal vallavanema ja -volikogu esimehe ametit. Enne haiglasse minekut oli Suurkaev Rakvere abilinnapea. Tegusa inimesena ta pikemat juttu ei teinud, haaras harja ja asus sauna ees olevat sõiduteed puhastama.

Ajakirjanik Rein Sikk ütles, et kõrghetkel töötas Kadrina saunaklubi talgutel 17 inimest. Saunaklubi on osalenud kõigil kolmel Teeme Ära talgul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles