Kiri: maal elavad varsti vaid fanaatikud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala gümnaasium.
Haljala gümnaasium. Foto: Meelis Meibaum

Kõikvõimalikud riiklikud asutused lahkuvad üksteise järel valdadest ja linnadest. Raha kokkuhoiu ettekäändel suletakse postkontoreid, panku ja poode, ühistransport on muutunud pea olematuks. Mõni aeg tagasi võttis Haljala naabervallas Vihulas isamaalasest siseminister Vaher vastu otsuse sulgeda ka Võsu päästekomando. Nüüd kuuleme, kuidas IRLi liikmest haridusminister Aaviksoo ähvardab sulgeda maagümnaasiume. Tema kava järgi jääks Lääne-Virumaale vaid kolm gümnaasiumi. See tähendab, et ka minu kodugümnaasiumi ehk Haljala gümnaasiumi kohal ripub sulgemiskirves.



Õpin praegu Tallinna ülikoolis ja minult küsitakse tihti, kas ma pärast ülikooli lõpetamist tulen Haljalasse tagasi. Sellele küsimusele on järjest keerulisem vastata, sest pakutavad võimalused maal pidevalt vähenevad. Ometi vajaks mu tulevane pere maal elades peale värske õhu ja armastuse veel palju muudki, nagu näiteks kvaliteetne ja kodulähedane haridus lastele, töökohad, toimiv tervishoid, hea infra­struktuur jne.

Nii see on, kui tõmmatakse kokku ka haridusvõrk maal, siis kaob noortel lõplikult igasugune huvi siia oma pere luua, ning maale jäävadki elama fanaatikud või inimesed, kellel ei ole muud võimalust või väljapääsu.

Raigis Urban, Haljala valla elanik, keskerakonna noortekogu juhatuse liige

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles