Baltoscandalile tuleb etenduskunsti Eestist Jaapanini

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen Forced Entertainmenti lavastusest  “Quizoola!“.
Stseen Forced Entertainmenti lavastusest “Quizoola!“. Foto: Hugo Glendinning

Rakveres 4.–7. juulini toimuva kaheteistkümnenda rahvusvahelise teatrifestivali Baltoscandal põhiprogrammis näeb linnaruumis ja eri lavadel kaheksateistkümmend lavastust, performance’it ja installatsiooni etenduskunstnikelt kogu maailmast.


Esimest korda jõuab Eestisse Briti tänapäevase etenduskunsti lipulaev Forced Entertainment, kes toob festivalipublikuni lavastused “Quizoola!” ja “Tomorrow’s Parties”. Teist korda külastab Eestit Jaapani tuntuima draamakirjaniku ja lavastaja Toshiki Okada trupp chelfitsch – Baltoscandalil on võimalik näha nende uusima lavastuse “Current Location” Euroopa esietendust.

Juba viiendat aastat kuulub Baltoscandal Euroopa Liidu kultuurikoostöö programmi “Kultuur” toetatavasse võrgustikku NXTSTP, millega koostöös jõuavad tänavusele festivalile Hollandi trupi Schwalbe lavastus “Schwalbe Cheats” ning Belgia kirjaniku ja etenduskunstniku Pieter de Buysseri ja kunstnik Hans Op de Beecki lavastus “Book Burning”.
Baltoscandali vahendusel jõuab Eesti vaatajate ette ka skandaalse varjundiga Bulgaaria etenduskunstniku ja performance’i-teatri uuendaja Ivo Dimchevi lavastus “Lili Handel”.

Eesti tänapäevast etenduskunsti esindavad seekordsel festivalil Mart Kangro, Henri Hüti, Von Krahli Teatri, Tartu Uue Teatri, Taavi Varmi ja Erki Kasemetsa lavastused.

Lisaks põhiprogrammis olevale rohkem kui kolmekümnele tasulisele ja tasuta etendusele toimuvad Baltoscandalil diskussioonid, õhtused klubipeod, traditsiooniline jalgpallimatš romantikute ja küünikute vahel ning Eesti Teatri Agentuuri korraldatav näitus draamamaa.ee.

Pikemad tutvustused ja muu vajaliku info leiab aadressilt www.baltoscandal.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles