Iseseisvuspäeval näeb Rakveres kelkude paraadi ja Suisapäisat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et 24. veebruar on tänavu ka vastlapäev, siis tähistatakse seda Rakveres päevakohaste üritustega.
Et 24. veebruar on tänavu ka vastlapäev, siis tähistatakse seda Rakveres päevakohaste üritustega. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Iseseisvuspäeva üritused algavad Rakveres kell 7 piduliku lipuheiskamisega ordulinnuse torni, lõpevad aga õhtul kell 17 tasuta kontserdiga Rakvere rahvamajas.


Hommikusele lipuheiskamisele oodatakse kõiki linlasi, kohaletulijatele pakutakse sooja teed ja suupisteid. Kell 10 algab tseremoonia Vabadussõja monumendi juures ning kell 11 toimub jumalateenistus Kolmainu kirikus.

Et 24. veebruar on tänavu ka vastlapäev, siis on Rakveres ka päevakohaseid üritusi plaanis.

Kell 13 algab Parkali platsil kelkude paraad, mis suundub Vallimäele. Osa võivad võtta kõik soovijad, kusjuures korraldajad usuvad, et selleks paraadiks õnnestub osavõtjatel meisterdada hulgaliselt ka selliseid kelkusid, mille peale tavaliselt ehk ei oskaks tullagi.

Vallimäel tutvustatakse vastlapäeva kombeid ja mänge ning mõistagi võisteldakse liulaskmises. Asja juurde kuulub ka soe tee ning võimalus osta hernesuppi.

Õhtul kell 17 on aga Rakvere rahvamajas iseseisvuspäeva puhul traditsiooniline tasuta kontsert, kus sedapuhku esineb segakoor Suisapäisa. Tegemist on mulluse "Laululahingu" võitjaga, kes oli hiljem edukas ka rahvusvahelistel konkurssidel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles