Kihutamine lõppes noore mehe surmaga

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii tagajärjel autost välja paiskunud noormees suri silmapilkselt.
Avarii tagajärjel autost välja paiskunud noormees suri silmapilkselt. Foto: Arvet Mägi

Pühapäeva õhtul Pajusti külje all toimunud rängas avariis hukkus noor mees, oma osa mängisid ebaõigesti valitud sõidukiirus ja kinnitamata turvavööd, aga ilmselt ka alkohol.



Pühapäeva õhtul kella 19 paiku juhtus traagiline liiklusõnnetus Vinni vallas Pajusti lähedal, kus Pajustist Inju poole liikunud Mercedese juht ei suutnud tõenäoliselt liiga suure kiiruse tõttu autot ristmikul teel hoida ja sõitis teelt välja põllule ning rullus mitu korda üle katuse.

Autos oli neli noort meest, kellest kolm paiskus autost välja. 20aastane Mihkel sai silmapilkselt surma, raskesti said vigastada 26aastane Rando ja 28aastane Egon. Rakvere politseijaoskonna juhi Lembit Kalda sõnul oli neil turvavöö nõuetekohaselt kinnitamata. “Ühel noormehel oli turvavöö korralikult kinni ja tema pääses vaid põrutustega,” lisas Kalda.

Kahest raskemini vigastatud mehest üks viibib ravil Rakvere haiglas, teine saadeti edasi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Kui suur võis olla auto kiirus ja kas autos viibijad oli kained või purjus, selgitab Kalda sõnul ekspertiis. Esialgsetel andmetel istus rooli taga Rando. Päris suurele kiirusele viitab asjaolu, et surnukeha oli autost mitukümmend meetrit eemal.

“Loomulikult ei ole teada, millal ta autost välja paiskus, kui see toimus esimese ja kõige kõvema kokkupõrke ajal, siis tuleb kauguseks juba 70-80 meetrit,” kõneles Lembit Kalda.

Üks õnnetust pealt näinud inimene ütles, et Mercedes liikus vähemalt sajakilomeetrise tunnikiirusega ega võtnud enne ristmikku hoogu maha.

Sõidukis olnute võimalikule alkoholi tarvitamisele viitasid autost välja pudenenud tühjad õllepudelid, aga ka see, et mõni minut enne saatuslikku avariid teatati politseile, et see Mercedes seisab Lilleoru poe juures parklas ja autos viibinud seltskond tundus helistajale joobnuna.

“Kui politsei umbes viis minutit hiljem kohale jõudis, oli sõiduk lahkunud. Patrull hakkas seda otsima ning leidis juba teelt välja sõitnuna,” lausus maakonna politseijuht.

Lembit Kalda kiitis vas­tutustundlikku inimest, kes ­politseile kahtlasest autost ­teada andis ja kutsus inimesi üles rohkem kodaniku­aktiivsust üles näitama. “Paraku ei jõudnud politsei sel korral neid ­takistada, aga iga taoline kõne võib potentsiaalselt päästa inimelu,” ütles Lembit Kalda.

Politseijuhi hinnangul põhjustas õnnetuse ebaõigesti valitud kiirus. “Autojuhid ei tohi lasta end pimestada väga headest sõidutingimustest – oli ju ilm ilus, teekate kuiv ja korralik,” lausus Kalda, lisades, et kõige rängemate tagajärgedega õnnetused juhtuvadki just kevadel ja suvel, mil kiirused võrreldes sügise ja talvega on suuremad.

Kalda tõmbas ka paralleele mõni kuu tagasi Rakveres juhtunud ränga avariiga. “Mõlemal puhul olid raskete tagajärgede põhjuseks ebaõigesti valitud sõidukiirus ja nõuetekohaselt kinnitamata turvavööd,” sõnas ta.

Lääne-Virumaal on tänavu liikuluses hukkunud kolm inimest, neist kaks Rakvere linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles