Muuseum kutsub koduloolistele õppekäikudele

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skulpuuri “Noormees jalgrattaga muusikat kuulamas” avamine.
Skulpuuri “Noormees jalgrattaga muusikat kuulamas” avamine. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere kooliõpilastel on sellel kevadel taas võimalus õppida kodulinna linnaruumis õppeaineid lõimivalt.
Valida saab kuue koduloolise marsruudi vahel, mis on välja töötatud Virumaa Muuseumides. Õppekäike viib läbi muuseumipedagoog Kaja Visnapuu.


Erinevatel käikudel võib Kaja Visnapuu sõnul mõelda ennast Friedrich Reinhold Kreutzwaldi ja Arvo Pärdi koolipoisiaegadesse.

“Saab jälgida kohaliku kooliloo arenguid kirikust koolini kõndides, õpetaja heinamaalt ja õpetajate seminarini ehk teisisõnu lugeda kohustuslikku koolikirjandust katekismusest “Kadri ja kasuemani”,” rääkis Visnapuu.

Saab ka lasta end kaasa viia Soolikaoja voolul läbi linna erineval ajal, märgata ja mõtestada ehitusmeistrite Adoffide olulisi töid Rakvere linnaruumis. Teatrimäelt keskväljakule liikudes näeb linnaelu arenguid minevikus ja tänapäeval ning saab arutleda keskkonnateadlikkuse ja jätkusuutlikkuse teemadel.

Õppekäigud on mõeldud eelkõige täienduseks eesti ajaloo kursustele. Samas on ajalooga lõimitud ka kunsti- ja muusikaõpetus, eesti keel ja kirjandus, matemaatika ja geograafia.

Koostöös Rakvere linnavalitsusega on Rakvere koolide V ja X klasside õpilastel muuseumi korraldatud Eesti ajaloo kursust täiendavatel koduloolistel õppekäikudel osalemine tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles