Kunda Nordic Tsement tähistab juubelit

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda Nordic.
Kunda Nordic. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kunda Nordic Tsement tähistab sellel nädalal aktsiaseltsi moodustamise 20. aastapäeva.


Ettevõte moodustati juunis 1992. aastal riigiettevõtte Kunda Tsement baasil.

“Aktsiaseltsi moodustamine andis võimaluse välisinvesteeringute kaasamiseks Eesti ainukese tsemenditööstuse kaasajastamisse,” ütles ASi Kunda Nordic Tsement tegevdirektor Meelis Einstein.

Einsteini sõnul oli see tol ajal ainus võimalus tsemenditootmise jätkumiseks Eesti vabariigis. 1992. aastal erastati Kunda tsemenditööstusest 35 protsenti, kaks aastat hiljem veel 15 protsenti ja 1999. aastal erastati ettevõte täielikult.

“Meie praeguseks suurimaks väljakutseks on tulla toime kasvavate energiakuludega,” lausus Meelis Einstein. “Üheks võimaluseks on alternatiivkütuste kasutamise suurendamine, mida oleme viimastel aastatel ka edukalt teinud,” jätkas ta.

Meelis Einsteini sõnul on kodumaine tsemenditootmine Eesti ehitusmaterjalitööstuse ja ka ehituse jätkusuutlikkuse garantii. “Meie pikaajaline perspektiiv näeb ette uue kuivmenetlustehnoloogial põhineva klinkritootmise rajamist,” lisas Einstein.

1992. aastal asutatud aktsiaseltsi eelkäijad on Kundas tsementi tootnud alates 1872. aastast. AS Kunda Nordic Tsement kuulub maailma juhtivasse ehitusmaterjale tootvasse kontserni HeidelbergCement Group.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles