Tapmise rongiõnnetuseks lavastanud mees sai pika vangistuse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix/Postimees.ee

Viru maakohus mõistis reedel pika vangistuse mehele, kes tappis tunamullu sügisel joomakaaslase ja üritas sõbra abiga hiljem veretööd rongiõnnetuseks lavastada.


Kohus mõistis 34aastase Jevgeni süüdi tapmises, vägistamises ning kehalises väärkohtlemises ja karistas teda kokku 13-aastase vangistusega. Lisaks mõistis kohus Jevgenilt välja menetluskulusid kokku 77 648 krooni ulatuses.

Pärast tapmist koos Jevgeniga ohvri laiba raudteele vedanud 29-aastase Aleksandri mõistis kohus süüdi kuriteo varjamises ja karistas teda kahe ja poole aasta pikkuse tingimisi vangistusega kaheaastase katseajaga. Aleksandril tuleb tasuda menetluskulusid kokku 9272 krooni ulatuses.

Politsei uurimisandmetel pandi julm veretöö toime 2007. aasta 13. septembril, kui Jevgeni, Aleksandr ja 1964. aastal sündinud Kalev läksid alkoholi pruukimise ajal tülli.

Jevgeni ründas Kalevit ja tappis mehe, seejärel aga tekkis tal mõte, et kuriteo võiks rongiõnnetuseks lavastada. Selleks viisid Jevgeni ja Aleksandr tapetu Tamsalu raudteeülesõidule, kus kaubarong laibast hilisõhtul üle sõitis.

Politsei sai raudteel juhtunust teate 2007. aasta 13. septembril kella 23.18 ajal ning esmalt tunduski, et tegemist oli traagilise rongiõnnetusega. Hukkunu üle vaadanud kohtuarstid tuvastasid aga peagi, et mees võis elu kaotada juba enne rongi alla jäämist ja tõenäoliselt oli tegemist tapmisega.

Kriminaalpolitseinikud jõudsid mõne päevaga Jevgeni ja Aleksandrini ning juba 2007. aasta 16. septembril andis Viru maakohus politseile loa võtta mehed eeluurimise ajaks vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles