Naiskodukaitsjad ja kodutütred astuvad võistlustulle

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Velli Ehasalu, Anneli Veia ja Kristel Kitsing eelmisel aastal koormusmatkal enne starti.
Velli Ehasalu, Anneli Veia ja Kristel Kitsing eelmisel aastal koormusmatkal enne starti. Foto: Viru maleva erakogu

Nädalavahetusel toimub Raplamaal naiskodukaitse koormusmatk, mis selgitab võistkondade paremusjärjestuse kontrollpunktides lahendatud ülesannete põhjal.

Matka pikkus on sel aastal linnulennult 46 kilomeetrit, kus naistel tuleb näidata head taset esmaabi andmises, sidepidamises, orienteerumises, laskmises, meeskonnatöös, vastupidavuses jne. Võistkondade paremusjärjestus määratakse rajal saadud väiksema karistuspunktide summa põhjal.
Viru ringkonna neljaliikmelises võistkonnas on Velli Ehasalu, Anneli Veia, Marit Laast ja Heli Kikerpill.
Võistkonna liidri Velli Ehasalu ütlusel on sel aastal eesmärgiks seatud lihtsalt lõpuni jõuda. “Algselt oli planeeritud rajale kaks võistkonda ja rajale mineva võistkonna koosseis muutus üsna hiljuti. Seega on eesmärk ikka koos sellel rajal hakkama saada ja see läbi teha,” selgitas Ehasalu.
Eelmisel aastal esindas Viru ringkonda kaks võistkonda, kes lõpparvestuses saavutasid seitsmenda ja kümnenda koha.
Koormusmatka eesmärk on pakkuda naistele mitmekülgset võistlust, tekitades huvi üleelamisoskuste ja matkatarkuste ning sõjaliste oskuste vastu.
Sel nädalavahetusel toimub Järvamaal ka kodutütarde vabariiklik võistlusmatk Ernake, millest võtavad osa kodutütarde neljaliikmelised võistkonnad igast ringkonnast ja külalisvõistkonnad Lätist ja Leedust.
Viru ringkonna kodutütardest lähevad võistlustulle Karmen Post, Anet Veia, Ragne Lakson ja Olga Smirnova.
Kodutütarde võistlusraja pikkus on sel aastal linnulennult 30 kilomeetrit, mille läbimiseks on aega 30 tundi. Rajal liigutakse kontrollpunktist kontrollpunkti vastavalt ajagraafikule.
Võistkonnal tuleb liikuda luurepatrullina tingliku vaenlase tagalas ning täita talle antud ülesandeid. Võistlusmatka jooksul käib rajal ka vastutegevus.
Võistkond peab kogu matka jooksul hakkama saama stardist kaasa võetud vahenditega ja ilma igasuguse kõrvalise abita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles